Utraditionelt valgforbund giver KD en ny chance i Region Syddanmark

Spidskandidaterne fra venstre journalist Henri Nissen, KD, cand. polit. Gösta Toft, Slesvigsk Parti, socialrådgiver Susanne Hagelberg, Folkeflokken, entreprenør Vagn Christensen, Retsforbundet. Ikke til stede, men med i valgforbundet er Regionslisten, som endnu ikke har valgt spidskandidat.

Ved sidste valg til Region Syddanmark var Kristendemokraterne kun et halvt hundrede stemmer fra at få Henri Nissen valgt.

Det skyldtes et valgforbund med bl.a. Social Balance, Regionslisten og flere små lister.

Nogle lister er nu skrumpet ind eller forsvundet, men til gengæld har man fået det tyske mindretals parti med. De fik ved kommunevalgene ca. 8.000 stemmer.

– Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet lande denne aftale. Vi har gode erfaringer med det valgtekniske samarbejde i de sønderjyske kommuner og er glade for, at vi nu har etableret et tilsvarende samarbejde til regionsrådsvalget sammen med andre små partier, udtaler Henri Nissen og Gösta Toft, spidskandidater for hhv. KD og Slesvigsk Parti.

Selvom partierne har individuelle mærkesager, så er de enige om en række grundlæggende emner, som f. eks. udbygning af det nære sygehusvæsen, som et supplement til de centrale supersygehuse, mere personale i psykiatrien og ordentlig ambulancedækning i yderområderne.

– I KD er en af vores vigtigste mærkesager, at der skal være obligatorisk rådgivning før abort, ligesom i Tyskland, hvor der er ca. 1/3 færre aborter, siger Henri Nissen. Han er også redaktør for Udfordringen, og selv om han skulle blive valgt, vil han fortsætte på avisen – i hvert fald deltids.

I Region Syddanmark sidder også en anden markant kristen personlighed, nemlig Niels Erik Søndergaard, Fyn, der er valgt for Dansk Folkeparti.

Der er valg til regionerne tirsdag den 21. november – samme dag, som der er valg til kommunerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: