Hvordan får vi indre styrke?

”Hvis Gud er for os, hvem kan da være imod os?” (Rom 8,31)
Hvis Gud er for dig, hvad er der så at bekymre sig for? Hvis Gud er på din side, hvad betyder det så, hvem eller hvad der er på den anden side?
Giv trygt dine bekymringer til Gud og tag imod Hans fred. Når du giver dem til Gud, så giv slip på dem. Lad være med at give dem til Gud og så begynde at bekymre dig igen.
Lad i stedet troen tage over. Sig til dig selv: ”Gud er med mig. Jeg har givet mine bekymringer til Gud. De er i Hans hænder, og jeg vil ikke tage dem tilbage. Jeg vælger at stå fast i troen på, at Gud har hånd om situationen.”
Når du gør sådan, giver du slip på bekymringerne og kommer i stedet ind i troens hvile. Det er det rette sted at være for enhver troende.

Hej Præsten og Psykologen.
Velkommen til Udfordringens brevkasse. Det bliver interessant at høre, hvad I har at sige her.
Jeg tænkte på, at I skriver, at I vil se mennesker blive stærke. Hvad er det egentlig, der gør os stærke som mennesker? Kan I nævne nogle af de områder, hvor der er brug for at blive stærk indvendig?
Gerne både psykologisk og åndeligt. Tak.
Lise

Kære Lise
Tak for velkomsten. Vi er også spændte på at se, hvordan tingene kommer til at udvikle sig og glæder os til at få kontakt med flere af Udfordringens læsere.

Hvis man skal have styrke i sit indre liv, er vi overbeviste om, at det netop drejer sig om at kombinere nogle psykologiske faktorer med nogle åndelige. Det er et meget bredt spørgsmål.

Vi har valgt at belyse to områder, der er væsentlige for at have indre styrke.

Du styrkes, når du lærer dig selv bedre at kende

Hvis vi ikke kender os selv og forstår, hvad der løfter os op og tynger os ned, står vi meget svagt i forhold til livets udfordringer.

Jeg må vide, hvor mine svagheder og styrker er. Hvad kan slå mig ud, og hvad kan løfte mig op igen, når jeg er nede? Hvis jeg ved det, kan jeg handle ud fra den viden.

Når jeg kan beskrive, hvad der sker inden i mig, kan jeg bedre nå frem til kernen af problemet.
Et redskab til dette er at skrive en “følelsernes dagbog”. Når du er i en situation, hvor du oplever frygt, bekymring, vrede osv., kan du begynde at skrive ned, hvad du oplever. Hvilke konkrete ting fik dig til at opleve dette? Beskriv følelserne mere i detaljer. Minder det dig om andre gange, du oplevede det samme, og hvad trak dig ned eller fik dig ud af det igen?

Når du skriver på denne måde, lærer du dig selv bedre at kende. Du kan håndtere dine indre udfordringer mere konstruktivt og dermed vokse i indre styrke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du styrkes gennem et stærkt liv med Gud

Det er en udfordrende tid, vi lever i, og på mange måder støtter det omgivende samfund os ikke i at leve efter kristne værdier.

Derfor er det ekstra vigtigt, at vi som kristne er bevidste om at have vores identitet i Gud, ikke i det, som samfundet eller andre mennesker siger om os. Et stærkt liv med Gud hjælper os på alle områder af livet.

Ingen er skabt til at leve livet alene eller i egen kraft, men i fællesskab med Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er flere kilder til at leve et stærkt liv med Gud. Måske er den første og enkleste at komme trofast i en kirke eller i et kristent fællesskab hver uge. For det løfter os op igen og igen, og hvis vi mister fodfæste i ugens løb, finder vi her et fællesskab og en sammenhæng, vi kan vende tilbage til. I vores personlige liv er Bibelen den første og vigtigste kilde.

Det er ord fra Gud, der styrker og hjælper os igennem livet. For mange hjælper det også at læse kristne bøger, høre prædikener og undervisning som tillæg til sin egen læsning.

Derudover får vi et livgivende fællesskab med Gud gennem personlig bøn, samtale med og sange til Gud.

For at leve et stærkt liv med Gud, skal vi sikre os, at disse elementer fylder mest i vores hjerter, tanker og beslutninger, så vi påvirker verden omkring os mere, end vi selv påvirkes af verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er naturligvis meget mere at sige, men her fik du et specifikt psykologisk og åndeligt perspektiv på, hvad der bringer styrke i vores liv.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin