Historisk slægtsroman med indhold

Lynnn Austin skriver fængende og medrivende til trods for, at sproget ind i mellem virker lidt naivistisk! Dog hænger de meget nuancerede personbeskrivelser godt sammen med den tid og det miljø, de handler om. Det bærer bogen igennem samtidig med, at man ser den røde tråd i fire kvindeskæbner gennem tid fra kvindernes medvirken til frigørelse af slaverne, den amerikanske borgerkrig med mange smadrede skæbner, afholdsbevægelsen og kampen for stemmeret til kvinder.

Hver tid sine kampe

Bedstemoren i fortællingen oplever et besværligt ægteskab med en traumatiseret krigsveteran, der tyer til alkohol i det overklassehjem, som bedstemoren er havnet i med en kritisk, fordomsfuld svigermor. Her vil vor tids kvinder nok stejle over de råd, som hovedpersonen får af sin gudfrygtige mor, om hvordan hun skal klare sit ægteskab! Her er stof til eftertanke, og den medrivende stil gør, at man sluger det hele, selv om det kan være hård kost!

Bogen viser fint, hvilke kampe og udfordringer hver generation må brydes med, og hvordan troen bærer igennem det svære og nærmest umulige. Som en af kvinderne siger: ”Ingen bliver en god sømand, før han har prøvet hårde storme”! Først når det hele bliver rigtig svært, vil man kunne opleve, at troen på Bibelens Gud baner vej for hans indgriben. Derfor kan prøvelser ligefrem være en velsignelse, selv om de er uvelkomne! Samtidig viser Austins nuancerede personbeskrivelser, at der er mere end én måde at udleve sin kristne tro på, og ikke alle måder er lige sympatiske.

Om at tydeliggøre et kristent livssyn

Når man som i denne roman henlægger handlingen til en anden tid end ens egen – og alligevel genkendeligt – så er det nemmere for læseren at få øje på og lade sig gribe af det almene i hovedpersonernes indre kampe og deres vej igennem op- og nedture, sejre og nederlag.

Netop sådan træder det kristne livssyn tydeligere frem uden at det virker anmassende eller trivielt.

At Austins romaner også er spændende og underholdende med historie, drama og romantik er med til at fastholde læserens interesse!

Lynn Austins bøger har flere gange været anmeldt her i Udfordringen, for Austin har skrevet talrige bøger. Det er bestemt ikke uden grund, at hun har fået mange præmier for sine bøger.

Flere er på dansk og endda på de danske biblioteker og nogle på e-reolen.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv når bølgerne bruser er en oplagt gavebog!

Lynn Austin: Selv når bølgerne bruser. 409 sider. 300 kr.
Lohse