Rocky: Du har brug for kirken, når livet bliver hårdt

”Jesus er en inspiration for enhver!”

For filmhelten Silvester Stalone er hans kristne tro at sammenligne med boksetræning.

I det engelske avis New Life, der svarer til Udfordringen, siger han bl.a.:

– Jeg véd en masse om kroppen, men du har brug for en træner. Du er nødt til at gå til træningslokalet. Du har brug for vejledning og ekspertise.

– Jeg har det på samme måde med kristendom og med kirken i det hele taget. Præster og kristne ledere, de er trænere, som leder dig, når du ikke tror, du kan klare det, siger han.

Den italiensk-amerikanske muskuløse skuespiller blev verdenskendt på Rocky-filmen. Her spiller han en ”underdog”, som gennem hård træning kommer til at tro på sig selv og kæmper sig gennem alle vanskeligheder.

Stalone fik en Oscar for den første film fra 1976. Og herefter er der fulgt syv andre Rocky-film.

De sidste to er Creed fra 2015 og Creed II fra 2018 – med Michael Jordan i hovedrollen, mens Silvester Stalone spiller den altid ydmyge Rocky Balboa, der træner den unge Creed – både i ringen og mentalt i livet.

Den nu 73-årige Stallone var en af de mest eftertragtede skuespillere i 70’erne og 80’erne. Men den enorme succes steg ham til hovedet, og efter nogle dårlige film havde han en stor nedtur.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han fortalte til Dove Foundation: “Jeg blev opdraget i en kristent hjem… Jeg blev oplært i troen og tog den med, så langt jeg kunne. Så blev jeg udsat for fristelser, og jeg gik fejl af vejen og traf en masse dårlige valg. ”

Måske var et af de dårlige valg, at han giftede sig med danske Brigitte Nielsen (fra 1985-87) og endda kaldte hende en gave fra Gud. Hun er nu gift med sin 5. mand. I den 2. Creed-film dukker hun igen op som den onde Ludmilla, der er mor til Creed, men kalder ham en taber.

Om Creed sagde Stalone til CBN: “Denne historie handler om tro, integritet og sejr. Jesus er en inspiration for enhver til at stå distancen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om sig selv sagde han: “Jeg går i kirke, og jeg overgiver mig til at tro på Jesus og lytter til Hans ord og har Ham som min guide. Jeg føler, at presset er væk nu.”