Italiens kirker åbner igen

Myndighederne oplyser, at de katolske kirker i Italien igen må holde messer med ekstra sikkerhedshensyn fra den 18. maj.

Det skriver Vatikanet ifølge RNS.

Premierminister Giuseppe Conte, indenrigsministeren og præsidenten for Italian Bishops’ Conference (Cei), Cardinal Gualtiero Bassetti har underskrevet en aftale om genåbningen.

Det har ikke været muligt at komme til messe med en præst i Italiens kirker siden nedlukningen. Aftalen giver retningslinjer for, hvordan kirkerne skal rengøres, og hvilken afstand kirkegængerne skal holde til hinanden. Samtidig skal volontører sikre, at der ikke kommer for mange kirkegængere ind ad gangen.

For at hindre sammenstimlen bliver præsterne opfordret til at holde et større antal messer dagligt – og gøre det iført masker og handsker. Kirkernes genåbning fandt ikke sted samtidig med Fase To, som omfattede genåbning af parker og biblioteker fra 4. maj.