”Du tror allerede – men måske tror du på det forkerte…?”

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Det var den kendte prædikant Oral Roberts, der kom med denne sætning. Han vidste, at mange mennesker ikke tror, de kan tro – på fx helbredelse, eller at Gud på andre måder hjælper dem i deres vanskeligheder.

Så var det, han sagde: Du HAR jo allerede tro.
Vi tror fx på, at stolen holder, når vi sætter os ned. Vi tror på, at de modkørende i trafikken holder sig i deres side.

Ja, hele vores liv er bestemt af, hvad vi tror. Også hvad vi tror om os selv. Og især af, hvad vi tror om Gud.

Det gælder om, at vi ikke tror noget, som fastholder os i frygt eller lidelse. Roberts sagde (sammenfattet fra hæftet ”Overvind frygt og angst med din tro!” Se Hosianna.dk):

1) Få din frygt frem i lyset.

Bliv klar over, hvad du egentlig frygter for. Ligesom et insekt forsvinder, når du flytter en sten, sådan forsvinder frygten, når den komme frem i lyset. Det er også vigtigt, at du forstår, at plagende frygt ikke kommer fra Gud.

2) Forstå, at du frygter, fordi du tror det forkerte.

Har du glemt, at Gud altid er stærkere end det, du frygter? Jesus stillede stormen i tro. Den magt, Jesus har, tilbyder han dig. Når Gud er med dig, kan det ikke gå galt. Rigtig tro på Gud giver dig kraft til enhver tid over enhver fjende, i enhver situation, over for ethvert problem.

3) Praktisér dagligt den magt, du har i troen.

Jesus sagde: ”Frygt ikke, tro kun!” (Markus 5,36) Han var et eksempel for os. At tro rigtigt var hans daglige praksis. Ved tro levede Jesus et meget enkelt liv, og dog var hans liv det største liv, som verden nogen sinde har set.

I stedet for at give efter for frygt, gør så, som Jesus gjorde: Sæt din lid til Gud. Jesus troede rigtigt og vandt, og på samme måde kan du vinde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Din tro bliver stærk af at blive praktiseret.

Jo, der er en voldsom magt i frygt, men der er en endnu større kraft i at tro på Guds ord, som vi finder i Bibelen.