’Efterskolen var fuld af craziness og halleluja’

Skovbo Efterskoles nye forstander elskede sin egen efterskoletid.

Lykke Larsen

Bestyrelsen for Skovbo Efterskole har ansat Karen Lykke Larsen som ny forstander fra dette skoleår. Ny viceforstander er Britt Korsgård. De afløser Jan Dufke og Helen Mikkelsen, der har ledt efterskolen gennem hhv. 24 og 8 år.

Karen Lykke Larsen, der helst vil kaldes Lykke, kommer fra en skolelederstilling på Jakobskolen, en kristen friskole på Frederiksberg. Hun har ikke selv gået på Skovbo, men det har hendes tre sønner til gengæld.

Craziness og halleluja

Lykke har mange dejlige minder fra sin egen efterskoletid i Kolding, hvor den afgående forstander og stifter af Skovbo Efterskole Jan Dufke var lærer. Det var en livsforvandlende tid.

– Venner for livet og voksne, der blandede sig på den fede måde. Jeg husker min egen efterskoletid som livsforvandlende. Her kunne jeg være kreativ og være sammen med voksne, der bød ind med deres perspektiver på livet.

– Her foldede kristendommen sig ud i praksis for mig, og en ny verden af sange og fortællinger om livet prægede min udvikling som menneske.

– Mest af alt husker jeg menneskene, som var der, og ikke så mange ord. Venner, der gjorde en forskel i mit liv, og voksne, som rummede mig med alle mine skævheder. Tilpas craziness og halleluja. Jeg elskede at gå på efterskole, fortæller Lykke Larsen.

Kald til unge-arbejde

– Senere har jeg været ”giv et år medarbejder” / volontør. Her fandt jeg ud af, at jeg ville uddanne mig til lærer. Blive klogere på, hvad det var, jeg havde at give videre til børn og unge. Jeg har tidligt i mit ungdomsliv mærket et klart kald til at skulle arbejde med børn og unge. Det har jeg gjort lige siden, fortæller Lykke Larsen.

Hun tilføjer, at hun føler stor respekt og ydmyghed overfor sin nye opgave på Skovbo og har stor respekt for skolens værdigrundlag og vision.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er mit store håb, at Skovbo fortsat drives med passion, og at vi sammen gør en forskel for unge i Danmark.

– Må Skovbo Efterskole blive ved med at være et sted, hvor tro og tvivl udforskes, og hvor der er plads til undren over fællesskabets mangfoldighed, lyder det fra den nye forstander.

Skovbo Efterskole, der hører under Apostolsk Kirke i Danmark, har i år 25 års jubilæum. Skolen tilbyder fem spor: Medie, musik, teater, sport eller kunst, og er bl.a. kendt for et kreativt musik- og teatermiljø med høje ambitioner, som hvert år resulterer i en storslået teaterkoncert og flere musikudgivelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Daniels tro blev antændt på efterskolen