Eksperimenterende og eftertænksomt

’Interrobang’ er resultatet af, at fyrene i Switchfoot tog et svært tilbageblik på begivenhederne i 2020 og lavede noget ud fra det.

Milde garage-rock-melodier parres med 80’er-inspirerede psykedeliske toner, der paradoksalt nok støder sammen med de presserende lyriske temaer: angst, desillusion og kamp for harmoni.

Denne mærkelige kombination udgør et af deres mindst iørefaldende album; det er meget let at glemme, hvilken sang man lytter til, og hvor den ligger på tracklisten. At vænne sig til de mange rumklang og dæmpede effekter vil også tage et par gennemlytninger.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at pladen vil blive en fanfavorit, men der skal gives meget ros til fyrene for den risiko, de har taget. De har ikke lydt så eftertænksomme siden ’Nothing Is Sound’ – der er elementer af håb, men der er mange spørgsmål, Jon nøjes med at lade være ubesvarede.

For mig har deres sidste par albums manglet en samlet æstetik, så det, at de er i stand til at skabe noget så lydmæssigt sammenhængende med så forsætlig sangskrivning så sent i deres karriere, er noget, enhver fan må respektere.

Mason Haynie
______________________________________________

Switchfoot’s Interrobang føles ved første lytning temmelig uden for skiven for det garvede San Diego-band, men efter gentagne lytninger får sangene deres eget liv, og den overordnede mere tilbagelænede, eftertænksomme følelse fra pladen går tilbage til bandets første par-album i slutningen af 90’erne, begyndelsen af 00’erne.

Interrobang er Switchfoot’s ’Inland’ (Jars of Clay) i en mørkere, mere kontemplativ og eksperimentelle tilgang. Højdepunkterne på albummet er ’Fluorescent’, ’If I were you’, ’Beloved’, ’Backwards in time’ og ’Electricity’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:John DiBiase

Kunstner: Switchfoot
Titel: Interrobang
Genre: Rock
Forhandler: iTunes