Himmelske Dage i Kristi Himmelfartsferien

Himmelske Dage i Kristi Himmelfartsferien

Debat-arrangement fra Himmelske Dage 2019 i Herning. Foto: Henrik Vinther Krogh

Himmelske Dage løber af stablen – igen – i Kristi Himmelfartsferien næste år fra 26.-29. maj 2022 i Roskilde. Der er lagt op til spandevis af arrangementer herunder 70 debatter.

Næste omgang af Himmelske Dage holdes næste år i Kristi Himmelfartsferien. Ferien falder i 2022 fra den 26. til den 29. maj.

Sidste gang var i Herning i Kristi Himmelfartsferien i 2019. Tidligere hed Himmelske Dage Danske Kirkedage.

Himmelske Dage er Danmarks største kirkefestival. Det er en fælleskirkelig begivenhed, der finder sted hvert tredje år i Kristi himmelfartsferien. I løbet af de fire dage kan man opleve koncerter, talks, debatter, teater, udstillinger, gudstjenester og vandreture med mere.

I 2022 er Roskilde Stift vært for festivalen, der er forankret i Danske Kirkers Råd. Der vil være koncerter fra udendørs scener og i Roskildes kirker.

At gribe fremtiden

Der er planlagt ingen færre end 70 debatter over de fire dage.

Programmet for det store arrangement er ved at blive sammensat. Til det formål samarbejdes der på tværs af kirkesamfund og geografi både nationalt og internationalt, ligesom der også arbejdes på tværs rent fagligt.

Temaet for dagene er ’Grib fremtiden’. Om temaet siger formand for lokalkomitéen, sognepræst Elsebeth Garde Kjær i en pressemeddelelse:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi kan tænke på fremtiden med håb, frygt, optimisme eller uvished, men den vedrører os alle. Med dette tema ønsker vi at udfordre festivalgæsterne til at møde fremtiden med håb, fordi den kristne tro giver fremtiden håb, hvis vi griber og aktivt præger den”.

Program klar til efteråret

Programmet præsenteres først til efteråret, men allerede nu kan sløret løftes for en række navne, man kan møde i løbet af dagene.

På programmet allerede nu er den tyske sociolog Hartmut Rosa, som er kendt for resonans-begrebet. Han vil blandt andet være i debat med psykolog og forfatter Svend Brinkmann.
Tidligere EU-kommissær og minister Connie Hedegaard vil deltage i en stor klimadebat ledt af tv-vært Clement Kjersgaard.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I alt vil der blive afviklet over 300 arrangementer.

Logo for Himmelske Dage 2022

Brug for frivillige

Man kan også opleve festivalen som frivillig. Der er mulighed for at blive velkomstvært, scenevært, at bidrage til et stort fælles kirkekaffe-bord, eller man kan arrangere en fælles tur til Himmelske Dage for sin menighed eller sin organisation. Man kan holde sig opdateret på Himmelske Dages hjemmeside: himmelskedage.dk og derfra modtage nyhedsbrev.