Tro mig!

Af Tom Arendt Nielsen. Pastor, Skjern Pinsekirke

Det kan være svært at forestille sig, at man kan vinde ved at miste noget. Men det er, hvad Jesus garanterer os ved at tage væk op til sin Far i himlen. “Men I må tro mig,” siger Jesus, “at det er det bedste for jer, at jeg tager væk, ja det er retfærdigt, at jeg tager til Faderen.”

Retfærdigt for hvem? For Jesus? Det ville give god mening, når vi ser på, hvad Han gennemlevede for os.
Men sådan tænker Jesus ikke.

Jesus tog hjem, men sendte Helligånden til os, for at vi ved Hans hjælp må få den rette oplevelse af, hvad synd, retfærdighed og dom er.

Synd.

At mennesker ikke tror på Jesus. Det, at vi ikke tror på Jesus, er i bund og grund, hvad holder os ude af himlen. Alt hvad vi ellers har af fejl og mangler i vores liv, og som vi også kalder synd, er ikke, hvad holder os ude af himlen, men det afholder os fra, tror jeg, helt at opleve den fulde rigdom af, hvad vores far i himlen har af gode ting for os. Og så tror jeg også, det bringer os ind på en vej, der fører os væk fra Gud og Hans beskyttende favn.

Men frelsen tror jeg ikke på, vi så let slipper af med – eller som en klog og vis mand engang sagde til mig. “Frelsen kan du ikke bare sådan komme til at tabe ud af lommen på dit livs vandring, det er den for dyrekøbt til.” Jeg kendte en mand, der havde levet et liv som misbruger i årevis. Han tog imod Jesus, kom på rehabiliterings center og var ellers godt på vej, men vendte tilbage til stofferne.

Han fortsatte med at komme i kirken samtidig med et massivt og dødeligt misbrug. Det var ikke stofferne, der tog hans liv, men en likvidering. Han var ikke stolt af sit misbrug og vidste, at det var forkert, men hans bekendelse var: “Når jeg dør, så kommer jeg til at være sammen med Jesus”.

Og jeg tror på af hele mit hjerte, at han er sammen med Jesus. Når først du har taget imod Jesus, så giver Han ikke så let slip på dig. Men at leve et liv, hvor vi ikke vil lytte til opfordringen om at vende om fra dårlige beslutninger – dårlige vaner – synd, vil lede dig mod et liv i elendighed og et liv væk fra Guds vilje for dig

Retfærdighed.

Alt, hvad Jesus gjorde her på jorden de tre dage, Han var i dødsriget og i Hans opstandelse, var et udtryk for Faderens vilje og ønske for os som mennesker. Det var en demonstration af kærlighed, som aldrig var set før eller siden, og det forløste en kraft, der brød Satans magt og havde indflydelse fra tidernes begyndelse og helt til de engang ender. Kun sat i værk, fordi Han ville det, kun fordi Han elskede mennesker så højt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og Helligåndens opgave er at gøre os det klart, at frelsen ikke er noget, vi kan gøre os fortjent til, det er en gave fra Gud. Kol 1.12-14 AMP siger, at vi er blevet kvalificerede ved Jesus til at blive kaldt ind i Hans elskede Søns rige. Min påstand er, at vi som mennesker ikke helt forstår Guds opfattelse af retfærdighed, men jeg fatter så meget, at det er til vores fordel og uden anstrengelse fra vores side.

Helligåndens opgave er at overbevise os om synd, dom og retfærdighed. Se Joh. 16, 5-15.

Dom.

Denne verdens fyrste Satan er dømt og hans dom er at blive kastet i ildsøen, når Jesus kommer og afslutter tiden for denne jord. Helligånden vil også advare om, at Satan kun vil stjæle, slagte og ødelægge, selvom han vil gøre alt for at overbevise os om det modsatte. Helligånden vil arbejde på fuld kraft for at afsløre og vise os alle fjendens forsøg på at narre os.

Det ulykkelige i det her er, at hvis vi ikke vil omfavne og tage imod Kristi retfærdighed, så kommer vi til at dele den dom Satan har fået. Men som jeg håber er fremgået af det, du har læst her, så er der en kur, en løsning, et tilbud, som helt kvit og frit inviterer dig til at blive et Guds barn. Og det eneste du behøver at sige er: “Jesus kom ind i mit liv.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søndagens tekst: Joh. 16, 5-15

Helligåndens opgave

5 Nu skal jeg snart tilbage til ham, der sendte mig, og ingen af jer spørger mig længere, hvor jeg går hen.

6 I er fyldt af sorg og uro på grund af det, jeg har fortalt jer, 7 men I må tro mig, når jeg siger, at det er bedst for jer, at jeg går bort. Kun hvis jeg går bort, kan Vejlederen komme til jer, og når jeg er gået bort herfra, vil jeg sende ham til jer.

8 Når Helligånden kommer, vil han afsløre folks forkerte opfattelse af synd, retfærdighed og dom.


Artiklen fortsætter efter annoncen:9 Deres synd er, at de ikke tror på mig.

10 Det er retfærdigt, at jeg går til Faderen, og I derfor ikke længere kan se mig.

11 Dommen består i, at denne verdens fyrste er dømt.
12 Jeg har stadig meget at sige jer, som I ikke kan forstå endnu.

13 Men når sandhedens Ånd kommer, vil han vejlede jer til hele sandheden. Han vil ikke fremføre sine egne meninger, men det, han hører mig sige, vil han give videre til jer, og han vil åbenbare for jer, hvad fremtiden bringer.

14 Han vil ophøje og ære mig ved at tage imod det, jeg giver ham, og derefter åbenbare det for jer. 15Alt, hvad Faderen har, er også mit. Det er derfor jeg siger, at Helligånden vil tage imod det, jeg giver ham, og åbenbare det for jer.

Teksten er fra Bibelen på Hverdagsdansk