Kendte lignelser gendigtet for børn

Bibelselskabet har tidligere udgivet 3 bøger med lignelser, som er blevet opdateret til at passe ind i vores tid, og nu er der 3 nye.

Tre nye billedbøger genfortæller Jesu lignelser i nutid og i et moderne sprog. Kim Fupz Aakeson har igen fået til opgave at omsætte de klassiske bibelske historier og dilemmaer til dagens Danmark – og formidler det hele letforståeligt og med humor. I 2019 udkom de første tre bøger i serien, og nu følger tre nye nyskrevne lignelser, nemlig lignelsen om arbejderne i vingården, lignelsen om det vildfarne får og lignelsen om den gældbundne tjener. Bøgerne er illustreret af Lillian Brøgger, som også var illustrator på de 3 tidligere bøger.

Her er lidt om de 3 bøger:

Jonnas jordbær

Jonna har en kæmpestor mark med en masse jordbær. Men selvom hun ansætter en masse jordbærplukkere, og de plukker alt, hvad de kan, så går det stadig langsomt. Jonna må finde endnu flere plukkere, men så bliver der ellers også plukket, lige indtil alle jordbærrene er i bakker. Alle er glade, lige indtil de allesammen skal have deres løn. Så bliver der ballade …

Jonnas jordbær er en gendigtning af lignelsen om arbejderne i vingården.

Lånehajen

En taxachauffør drømte om at køre rundt i en lækker bil. Og hvad gør sådan en taxachauffør, der ikke helt har penge nok? Nemlig, han går til lånehajen, for hos lånehajen kan man låne penge til at købe lige det, man drømmer om. Men problemet er bare, at sådan en lånehaj skal have sine penge tilbage og lidt til.
Lånehajen er en gendigtning af lignelsen om den gældbundne tjener.

Og så var Malte væk

Børn, der går i første klasse, taler i munden på hinanden og hører ikke efter. Og så spørger de hele tiden om alt muligt. På den måde har læreren Vibeke nok at se til. Og som om det ikke er nok, så skal sådan en klasse også nogle gange på tur. Stakkels Vibeke – hun har ikke lukket et øje hele natten, for i morgen står den på udflugt med 27 børn. Hvad nu, hvis der er nogen, der bliver væk?
Og så var Malte væk er en gendigtning af lignelsen om det vildfarne får.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gode bøger med mange formål

De tre bøger er nemme at læse og har en overskuelig længde (40 sider). De har et let forståeligt, nutidigt sprog og sjove illustrationer. Nogle er flottere end andre og de er tegnet med humor. Så hvis børnene får læst dem op, er det super fint at vise dem illustrationerne samtidig. En anden god ting er, at de ”originale” lignelser fra Bibelen er gengivet sidst i bogen. På den måde, kan man læse dem op, og når børnene så en dag læser dem i deres bibel, vil de huske, at de har hørt en mere moderne version.

Bøgerne egner sig godt til samtale også. Fx vil man kunne få en god snak med børn om misundelse (Jonnas jordbær), om at glæde sig med andre (Og så var Malthe væk) og om at være tilfreds med det, man har (Lånehajen). Bøgerne er bedst egnet til de mindre årgange og kan være gode til højtlæsning og samtale i børnekirken, kristendomsundervisningen eller i familien.

Kim Fupz Aakenson: Jonnas Jordbær, Lånehajen, Og så var Malthe væk
Illustration: Lillian Brøgger
Forlag: Bibelselskabet
Sidetal: 40.
Pris: 179,95 kr. pr. stk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: