Børn får julegaver og inviteres med på ”Den Største Rejse”

Børn i hele verden modtager skoæsker med julegaver fra ”Operation Christmas Child”. Mange af dem bliver også inviteret til et discipeltræningsprogram på deres eget sprog.

Gennem 12 lektioner i programmet ”The Greatest Journey” lærer børn i hele verden om den kristne tro – og om, hvordan man fortæller andre om Jesus. Kurset slutter med en dimissionsfest. Foto: Samaritan’s Purse.

Hjælpeorganisationen Samaritan’s Purse sender hvert år via ”Operation Christmas Child” gaver ud til børn i hele verden gennem et netvæk af kirker. Nogle steder bliver modtagerne af skoæskerne også inviteret med til et kursusforløb om den kristne tro.

Udfordringen har tidligere skrevet om ”Operation Christmas Child” (OCC), som sidste år kunne uddele skoæske nr. 200.000.000. Denne jubilæumsæske gik til et barn i det krigsramte Ukraine.

En dreng i Surinam har modtaget en hollandsk-sproget billedbog om Jesus, som organisationen Operation Christmas Child bruger i forbindelse med kurset ”Den Største Rejse”. Foto: Samaritan’s Purse

Den største rejse

Efter at have modtaget deres skoæskegaver inviteres mange børn af den lokale kirke til at deltage i kurset ”The Greatest Journey”. Her lærer børnene bibelhistorie og lærer bibelvers udenad i et forløb på 12 lektioner. De lokale lærere, der både elsker børn og brænder for at gøre dem til disciple, får dog først et introduktionskursus til materialet. Mere end 35,4 millioner børn har været tilmeldt The Greatest Journey siden 2009.

Dimissionsfest

Efter at have gennemført The Greatest Journey deltager børn i en dimissionsfejring og modtager et certifikat. Samtidig får de en bibel, som indeholder Det Nye Testamente og udvalgte historier fra Det Gamle Testamente. Også børnenes familie og venner, der deltager i ceremonien, hører evangeliet om Jesus, fortæller OCC.

En pige fra byen Nalaikh i Mongoliet har også fået bogen om Den Største Rejse”. Børnene har gennemgået undervisningsforløbet ”The Greatest Journey” i regi af Operation Christmas Child. Foto: Samaritan’s Purse

Gud hørte bøn for misbrugsfamilie

Siden 2009 har mere end 17,4 millioner børn angiveligt valgt at følge Jesus, mens de fulgte kurset The Greatest Journey. Både disse børn og andre, der hører evangeliet ved ”skoæskearrangementer”, deler deres tro med venner og familie – som så igen fortæller det videre til andre. I Colombia begyndte en dreng, der havde lært Jesus at kende gennem The Greatest Journey, at bede for sine forældre, der kæmpede med stofmisbrug.

Det førte til, at drengens mor og far begyndte at deltage i et bibelstudium, der blev startet af OCC’s partnere. Senere blev forældrene endda ledere af et stofrehabiliteringscenter. Der blev også startet en ny kirke som en udløber af denne tjeneste. ”En af vores oprindelige bønner var, at ”Den største rejse” ville bringe hele familier sammen,” sagde en lokal bønnekoordinator. ”Og Gud svarede.”

Bøn

Bøn er nøglen til arbejdet, forklarer OCC. Der bliver bedt for pakningen af de mange skoæsker, for transporten og for de mange drenge og piger, der modtager dem. Der bliver også bedt for – og af – de lokale lærere og de børn, der deltager i discipelkurserne i The Greatest Journey.