Aborter krævede flest menneskeliv på verdensplan i 2023

Ifølge WHO foretages der hvert år ca. 73 mio. aborter. Det svarer til 200.000 per dag. Worldometer registerer løbende verdens befolkningstal, sundhed mm.

Abort har overgået adskillige infektionssygdomme som verdens førende dødsårsag for mindst femte år i træk, selvom adskillige abortrestriktioner er trådt i kraft på delstatsniveau i USA efter højesterets omstødelse af Roe v. Wade.

Det skriver The Christian Post. Databasen Worldometer viser, at mere end 44,6 millioner aborter blev udført på verdensplan i 2023. Det sidste øjebliksbillede på Worldometer fra 31. december viser, at antallet af aborter i 2023 overstiger det samlede antal ofre for andre førende dødsårsager på listen. Den andenhyppigste dødsårsag, smitsomme sygdomme, krævede over 12,9 mio. menneskeliv sidste år.

Kræft blev tilskrevet mere end 8,2 mio. dødsfald, og rygning bidrog til over 4,9 mio. menneskers død. Mere end 2,4 millioner døde p.g.a. alkohol, over 1,6 millioner mennesker omkom på grund af HIV/AIDS, og over 1,3 millioner mennesker mistede livet i trafikulykker. Over 1 million mennesker døde som følge af selvmord.

Influenza og malaria kostede hhv. 500.000 og 390.000 menneskeliv. Mere end 300.000 mødre mistede livet under fødslen, og over 7,5 millioner børn under 5 år døde af uspecificerede årsager. Sult kostede 17.000 menneskeliv, mens over 800.000 døde af vandrelaterede sygdomme.

Abort tæller ikke som ”dødsfald”

Ifølge Worldometer døde over 60,4 mio. mennesker i 2023. Dette tal inkluderer dog ikke abort-ofrene. Hvis aborter blev talt med som dødsfald i statistikken, ville dødsfaldene sidste år nemlig have oversteget 100 millioner, og aborterne ville have udgjort mere end 40 % af dem. Antallet af udførte aborter i 2023 forblev relativt uændret i forhold til 2022, selvom USA’s højesteret har fastslået, at den amerikanske forfatning ikke indeholder en ret til abort.

Pro-life organisationen Susan B. Anthony Pro-Life America vurderer, at de nye pro-life love vil forhindre 166.239 aborter hvert år. Kun 6 % af verdens kvinder i den fødedygtige alder bor i de 22 lande, hvor abort er totalt forbudt. De fleste af disse lande ligger i Afrika, Mellemøsten og Latinamerika.