Michael har udgivet en bog om det profetiske

Michael Bobjergs bog om det profetiske udspringer af erfaringer fra Michaels eget liv. I de kristne kredse, han kom i, havde han ikke hørt om, at det er muligt at høre Guds stemme. Sådan er der sikkert også mange andre, der har det. Eller også har de brændt sig på det karismatiske, fordi det manglede sundhed, siger Michael Bobjerg. De to emner behandler han i bogen.

Hvordan er du selv blevet introduceret til at høre Guds stemme?
”Jeg voksede op i en kirkelig sammenhæng, hvor ingen fortalte mig om, at man kunne høre fra Gud. Helligåndens kraft og nådegaverne var noget, man kunne læse om i Bibelen. Det blev ikke praktiseret, og derfor blev det heller ikke givet videre. Men da mine forældre midt i 80’erne blev inviteret til nogle stuemøder, hvor der skete helbredelser og lød profetiske ord, flyttede det ligesom ind på vores adresse. Når min mor sad i stuen og læste i Bibelen og bad, begyndte hun at få små opmuntringsord fra Gud eller så billeder, som fik stor betydning for dem, som hun delte det med.
For mig og mine søskende blev det en stærk oplevelse at se vores forældre få et fornyet liv med Gud. Det gjorde mig nysgerrig og i løbet af få år havde jeg selv fået et stærkt møde med Helligånden og var begyndt at høre Gud sige noget til mig.”

Hvorfor har du skrevet bogen ’Ind i det profetiske’?
”At begynde at høre Guds stemme er noget af det stærkeste, jeg har oplevet med Gud. Det er blevet en daglig vandring med Jesus, hvor jeg spørger ham om noget, og hvor jeg gennem Helligånden fornemmer mere og mere af, hvad han siger. Det kunne jeg ønske, at alle kristne fik del i. Bibelen siger, det er en gave fra Gud, som vi alle kan få del i. ”Alle vil komme til at profetere,” siger Peter på Pinsedag og citerer profeten Joel. Det er et løfte om en åndelig gave, der er en lavthængende frugt, som vi burde kunne række ud efter og plukke.
Men for nogle kristne bliver det en fremmed eller mærkelig ting eller forbliver ved det teoretiske. Jeg har forsøgt at gøre det praktisk og let tilgængeligt og tænker, at min egen fortælling kan være med til at lukke det op for andre.”

Er det profetiske bare så let?
”Det at høre fra Gud og tale profetisk kan virke indviklet, men behøver ikke at være det. Det er som med andre ting i Bibelen, at det egentlig bare kræver en lille smule tro. En tanke om, at hvis Gud har lovet at give os det, så kan vi jo bare sige ja tak og modtage det. Min erfaring er, at når man i tro lukker op for Helligåndens gave, så kan alle lære at høre Guds stemme.
Det mest svære handler om, hvordan man håndterer det. For at høre fra Gud som en tanke, et billede eller en stemme sker gennem vores sanser, som vi også bruger til andre, helt menneskelige ting. Derfor kan vi komme til at høre eller gøre fejl. Men det er en del af læringen. At man i fællesskab med andre, som lytter til Guds stemme, lærer at holde det op mod Bibelens ord og andre sunde principper for bedømmelse.

Forstår du, hvorfor nogle kristne holder sig tilbage, når det så let kan gå galt?
”Når Gud bruger os helt almindelige mennesker som kanaler, kan vi jo komme til at bruge det på måder, hvor vores fejlbarlige karakter kommer til at smitte af på de ellers så rene profetiske ord, Gud ville sende gennem os. Derfor bruger jeg en del plads i bogen til at tale om, når det profetiske går galt. Netop for at vi kan tage dialogen om, hvordan det kan blive godt og sundt.
Jeg kan godt forstå, at der er nogle kirker, som har nedtonet det at tale profetisk, fordi det kan være et forstyrrende element. Men jeg håber, at min bog kan være med til at skabe debatten eller i det mindste starte en dialog om, hvordan vi håndterer det på den sunde måde. At vi lærer at lytte til Gud, give profetiske ord til andre og at give feedback til dem, som profeterer.”

Bogen ”Ind i det profetiske” udkom den 19. april på forlaget Kløvereng.

Michael Bobjerg brænder for at forløse Guds kraft i og ud fra kirken på en sund og hensigtsmæssig måde.
Michael er akkrediteret i Apostolsk Kirke i Danmark, og i Kirkeibyen i Kolding arbejder han med social mission og leder Kraftværket, der tilbyder helbredelse og frihed gennem samtale, bøn og Guds kraft.