To timer i Guds nærvær blev en ny start

Som 20-årig havde Christoffer Højegaard et to-timers stærkt møde i Guds nærvær. Oplevelsen blev skelsættende og starten på Christoffers tjeneste som lovsangsskriver. Han har oplevet, hvordan Gud har åbnet døre for bl.a. udgivelsen af en EP. Men der har også været svære tider.

Christoffer Højegaard har oplevet, hvordan Gud har åbnet døre og ført ham til det arbejde og den tjeneste, han har i dag. Han opfordrer til at spørge Gud først, inden vi lægger vores egne planer.

Christoffer Højegaard er lærer på Mariager Højskole med særligt ansvar for lovsang. Sideløbende med det skriver han sine egne sange og er nu aktuel med nye lovsange til de danske kirker. Han har oplevet, hvordan Gud har åbnet døre og ført ham til det arbejde og den tjeneste, han har i dag.

Christoffer er opvokset i Thisted i en kristen familie. Hans mor var lovsangsleder og hans far var forkynder. I dag er faren præst. Christoffer var ti år, da han tog imod Jesus, og siden er troen blevet mere og mere levende for ham.

Mødet med Gud

For ti år siden, da Christoffer var 20 år, skete der noget, som blev skelsættende: ”I 2014 havde jeg et stærkt møde med Gud, hvor jeg lå på gulvet i to timer og ikke kunne rejse mig op. Jeg var bare i Guds nærvær. Lige efter den oplevelse skrev jeg sangen ”Jesus du gav”. Han gav sig selv, han gav sin kærlighed – og jeg græd over den sandhed og var dybt berørt. Det helligåndsmøde blev en helt ny start for mig. Efter det begyndte jeg at skrive flere sange og oplevede ofte, at Helligånden ramte mig med sit manifesterede nærvær.”

Sangene bliver til

Sangene flød bare ud af Christoffer, og en dag blev han kontaktet af Anders Molin og spurgt, om han havde lyst til at indspille sine sange. ”Jeg var fyldt med praktiske spørgsmål som: Hvad koster det? Hvad med band? Osv.”, fortæller Christoffer.

”Selvom det praktiske lagde sig til rette, tvivlede jeg stadig på, om jeg skulle gøre det. Men så var der en kvinde fra min kirke, der ringede til mig. Hun anede ikke, at jeg skrev sange. Hun sagde, at hun havde haft en drøm om mig, hvor hun så et albumcover, hvor der stod sådan og sådan, og hun havde set mig stå på en stor scene og synge mine egne sange. Et halvt år efter denne oplevelse begyndte jeg at synge mine egne sange som lovsangsleder på Brighter (kristen ungdomskonference, red.). Så det var Jesus, der satte gang i de her ting i mit liv og gav mig de her sange. Al ære til ham.”

Gud inspirerede

Efter en tid, hvor sangene flød, kom der en tid, hvor Christoffer oplevede, at det var svært at skrive sange. Han følte sig ikke egnet eller værdig til at skrive noget og spurgte Gud, hvor inspirationen var henne.

”Jeg spurgte: Gud, hvad sker der? Derefter begyndte jeg at få nogle profetiske ord, hvor folk sagde, at jeg ville få ny inspiration til min sangskrivning, og at jeg ville få en sang, som ville blive sunget alle mulige steder. Jeg begyndte at opleve, at Gud begyndte at røre ved mit hjerte og gav mig inspiration til at skrive nye sange. ”Kristus i mig” (som er udgivet nu, red.) blev skrevet, og den næste, der udkommer, fik jeg også der. Gud inspirerede mig lige pludselig, og det, jeg ikke selv kunne, gjorde han på et øjeblik,” fortæller Christoffer.

Gik i tro

Processen medførte, at Christoffer begyndte at føle sig klar til at træde ud i det, Gud havde sagt, så han gik til Gud og sagde: ”Fint Gud, jeg kan mærke, at du er ved at gøre mig klar til at udgive de her sange og lave et album – men, jeg har ikke penge til det, og der er ikke musikere osv.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Kort efter blev han kontaktet af Rasmus Smedstrup fra Stille Stunder, som er et kristent dansk lovsangsprojekt, der har til mål at sprede evangeliet. Stille Stunder ville gerne lave en EP med ham med hans egne sange.

”Det var fantastisk,” siger Christoffer, ”for det ville koste mange tusinde kroner for musikere, studietid mv. – men det kom ikke til at koste mig en krone. Så Gud er trofast, og derfor har jeg det sådan, at vi ikke bare selv skal gøre noget for at gøre noget, men stole på Guds timing. Han giver det, vi har brug for. Vi skal ikke undervurdere, hvad Gud vil, men stille os til rådighed for ham. Vi skal selvfølgelig arbejde, men Gud giver inspiration, og han vil hjælpe os.”

”Det er mit vidnesbyrd om, at Gud startede med at give mig profetiske ord, så gav han mig sangene, og så lagde han alt til rette og hjalp mig med det hele. Gud viser os, hvor meget det er ham, der gør det. Vi kan ikke tage æren, men vi kan være lydige og gøre os dygtige, så han kan bruge os.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Gud kalder

”Når Gud bekræfter noget på den måde, jeg har oplevet, så er det, fordi han kalder, og jeg har Gudsfrygt, og han er min Herre, så jeg gør, hvad han beder mig om. Jeg tror, det er meget vigtigt, at vi gør, hvad Gud beder os om, for det gør livet bedre. Det med at have ærefrygt for Gud, have kærlighed til ham og gøre, hvad han beder os om, tror jeg også er meget vigtigt,” siger Christoffer.

Svære tider

Men det kan også være hårdt at følge Gud og træde ud. Det har Christoffer også oplevet. ”Det har givet åndelige kampe – også for mig og min familie,” siger han. ”Der har været sygdom og andre ting, som har ramt familien. Der har også været kampe. Jeg har bl.a. oplevet, at der er kamp på, når jeg har fået profetiske ord og er trådt ud. Men det er også en bekræftelse på, at vi får lov til at vandre i det, Gud har kaldet os til.”

Menneskelig kamp

”Det er også en meget menneskelig kamp som for eksempel, når jeg går ind og tjekker på Spotify, hvor mange der lytter til mine sange, og sammenligner mig selv med andre. På den ene side glæder jeg mig, når mine sange udkommer. På den anden side er der altid en nervøsitet for, hvad folk synes. Det er jo helt menneskeligt at have det sådan. Men det er bare vigtigt, at Gud får ære, og at han må få sin vej, for han fortjener alt. Der sker mange ting, vi ikke forstår. Mange ser jo kun succesen, og hvor fantastisk det hele ser ud, men der er også en anden side af sagen.”

Janteloven

Samtalen om påvirkning og sammenligning med andre fører os ind på janteloven. ”Janteloven fylder mega meget i os mennesker,” siger Christoffer. ”Jeg vil sige, at det fylder så meget, at der er mange tjenester, som ikke bliver til det, Gud har tænkt. Mange gør ting ud fra, ”hvad andre synes om mig”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



”Jeg tror, det er vigtigt, at vi er os selv, og Gud har også brug for de skæve typer. Gud er bare god. Jeg tror, der er mange sjæle, der går tabt, fordi folk ikke tør træde ud i det, der er blevet profeteret over dem. Jeg ser det hver dag. Vi har brug for Helligånden, så vi får mod til at træde ud.”

Træd ud

”Vi er nødt til at træde ud, selvom det er svært,” fortsætter han. ”Jeg har været nødt til at gøre mange ting, som jeg ikke havde mod på. Jeg har lidt meget af eksamensangst og blev også meget genert, når jeg stod på en scene. Jeg har været nødt til at indse, at Gud havde kaldet mig til det, så jeg blev nødt til at træde ud i tro mange, mange gange. Det var dybt ubehageligt, men jeg oplevede, at Gud greb mig, og det gør han gang på gang. Mange gange tør vi ikke træde ud, fordi vi gerne vil føle os sikre og have kontrol. Det er fx ikke alle, som er kaldet til at være lovsangsledere, men der må være mange flere end dem, vi ser, og mange flere sangskrivere end dem, vi ser. Der er jo så mange dygtige folk, og vi er nødt til at hjælpe dem på vej. Vi må træde ud, når Gud kalder.”

Christoffer, der selv er lovsangsleder, er lærer på Mariager Højskole med særligt ansvar for lovsang.

Gud kaldte

Til dagligt arbejder Christoffer på Mariager Højskole som lærer. Et job, han elsker, og som han også oplevede, at Gud ledte ham til. ”Jeg tog en bachelor i teologi på Mariager Højskole og oplevede, at Gud begyndte at tale til mig, mens jeg var i gang. Han sagde, at jeg skulle starte en lovsangsbevægelse/konference, der skulle hedde ”Lovsyng”. Det er indtil nu blevet til nogle lovsangsaftener, og til efteråret kommer der flere af dem.”

Døren åbnes

”Jeg oplevede også, at Gud sagde til mig, at jeg skulle arbejde på Mariager Højskole. Det oplevede jeg allerede, at han sagde, da jeg var elev på skolen, og lige pludselig åbnede dørene sig. Forstanderen kom og spurgte, om jeg ville være lærer og tage linjen med musik og lovsang på skolen. Det var jo lige det, Gud havde lagt på mit hjerte. Det var et kæmpe skridt, og der var mange ting, jeg skulle lære. Men jeg er bare det rigtige sted lige nu.”

”Gud betyder ALT for mig”, siger Christoffer, der, uanset hvor travlt han har, hver dag bruger tid med Gud.

Tid med Gud

”Jeg elsker at vandre med mennesker og se dem vokse og at få lov til at være lovsangsleder – så det job er en kæmpe gave. Som forbillede for så mange mennesker, der er på skolen, er det vigtigt med tid med Gud. Jeg føler mig sat til side med Gud i det her kald, og det er en kæmpe gave at få lov til at starte dagen med at læse Guds ord og bruge tid med Gud. Det er meget vigtigt at bruge tid med Gud, så man har noget at give af. Det sker ikke altid, men det, jeg skriver, er min ambition.”

Gud betyder alt

”Gud betyder alt for mig,” kommer det spontant fra Christoffer, mens vi snakker.

”Selvom jeg har kone og tre børn og masser af jern i ilden, går der ikke en dag, uden at jeg har en tid med ham. Der går ikke en dag, uden at jeg søger ham, tilbeder ham eller glædes over ham – ikke en eneste dag. Det er en sandhed, og jeg proklamerer det også i mine sange: Det er ikke længere mig, der lever, men Kristus lever i mig. Det kan jeg fortælle til alle: At Jesus har sejret, og jeg er hans barn. Sangene flyder over og er inspireret af mit liv.”

”Gud holder sine løfter hele vejen igennem, og han er trofast. Jeg må gøre, hvad Gud siger, jeg skal gøre, hverken mere eller mindre. Ved mine udgivelser har jeg oplevet, at Gud giver det, der skal til.” ”De sange, jeg har skrevet, er sange, jeg står inde for. Det er vidnesbyrd og bønner fra mig. Det er sange, du og jeg kan synge, hvor vi proklamerer, at Gud er vort skjold og værn i svære tider, og han vil hjælpe og styrke os, så vi kan stå fjenden imod.”

Opfordring

Christoffer er ikke i tvivl, da jeg spørger, om han har noget særligt, han vil sige til sidst:

”Frygt Gud mere end mennesker. Hav ærefrygt for ham – ikke en negativ frygt. Gud er god, og Gud er vis og han elsker dig. Så brug dit liv på det, Gud har kaldet dig til. Spørg ham først, inden du lægger dine egne planer, for så har han så uendelig mange gode planer for dig. Så ær ham med det, du skal gøre, og deri vil du finde din glæde”, siger Christoffer. Du kan finde Christoffers sange på de fleste streamingtjenester. Den nyeste sang hedder ”Kristus i mig”, og der er fem sange mere på vej, som udgives løbende. Til sidst bliver de samlet som en EP.

Christoffer er gift med Charlotte Eja og sammen har de tvillinger på 4 år og et barn på 1 år.