300 unge til musical på Efterskolen Solgården

Godt 300 tilskuere havde indfundet sig på Efterskolen Solgården, da der var premiere på årets store musical, der bar titlen ”Lost”.

På Efterskolen Solgården stod 300 unge sammen om at opføre en musical med skuespil, musik og multimedieklip. Til en god musical hører god musik, og det var netop, hvad eleverne leverede under ledelse af skolens dygtige musiklærere.

En flot musical om at være lost som ung. Stykket blev ledsaget af flotte skuespilspræstationer, bragende flot musik og tankevækkende multimedieklip – alt sammen udført af eleverne på efterskolen.

Skolen på den anden ende

På Efterskolen Solgården har der i ugen op mod jul været fuld tryk på programmet for alle skolens elever. Det normale skema var brudt op og i stedet erstattet af diverse musicalforberedelser.
– Eleverne har virkelig gået på med krum hals, det er som om, at jo længere vi fik arbejdet os ind i stykkets emne om at være lost, des mere var det som om, at stykket mødte eleverne der, hvor de er, siger Tanja Henriksen, der som lærer har stået for musicalen. Hun tilføjer:
– Elevernes fællesskab får en kæmpe indsprøjtning gennem sådan en uge, de står bare sammen på en rigtig god måde.

Rigtig fed musik

Til en god musical hører god musik, og det var netop, hvad eleverne leverede under ledelse af skolens dygtige musiklærere.
Der var alt lige fra rap, rock til solister og flotte korsange. Størst bifald fik nummeret af CarPark North ”Save me from my self”, der virkelig satte gang i publikum. Henrik Pedersen fra 10.klasse spillede bas i bandet og er virkelig stolt over præstationen:
– Det er bare rigtig fedt, at det vi har øvet på i så lang tid bare ’sidder lige i skabet’, siger Henrik Pedersen og tilføjer, at han oplevede, at musicalens tema rammer lige ind i hans hverdag.
– Det er fedt, at den tør tage temaer som sex, sorg og den kristne tro op. Det ramte i hvert fald mig meget, fortæller bassisten Henrik Pedersen fra Skjern.

Hos Jesus er der plads

Lars Jensen, der snakker i telefon, er politibetjenten i musicalen. Pointen er, at vi kan gå til ham på samme måde som med Jesus.

Stykket gik tæt på følelsen af at være lost især i forbindelse med at miste. Stykket satte fokus på det svære ved at være ung og kristen – både i forholdet til forældre, kæreste og et aktivt ungdomsliv.
Lars Jensen, som spillede politibetjent i stykket, tror, at alle ”kan identificere sig med rigtig mange af stykkets personer. Der er flere, der ligner mig lidt på forskellige måder, og det er bare godt at se det i en anden sammenhæng. Pointen, at vi kan gå til Jesus med problemerne, er bare så vigtig”.
Stykket sendte et tydeligt signal om, at Jesus kan man komme til, uanset om man har mistet sin uskyld, er faldet i synd eller mangler en ven.

Noget at tænke på

Stykket havde flere parallelle handlingsforløb, hvor rammen var de unges følelser. Stykket tog sit udgangspunkt i et kristent ungdomsmiljø, hvor nogle af de unges tabuer blev sat i scene.
Stykket peger klart på, at den kristne næstekærlighed må være et bærende element i venskaber, også når det gør ondt som ung. Selv om man er lost, er der hjælp at hente i den kristne tro.

Masser af klapsalver

De 350 gæster, der primært kom fra lokalområdets teen- og juniorklubber, var heller ikke i tvivl om stykkets kvaliteter, hvilket håndgribeligt blev ledsaget af masser af pift og klap.
Aftenen sluttede af med æbleskiver til at gå hjem på. Fredag aften er der forestilling for forældre, søskende og bedsteforælde, som først bydes på stor julemiddag, inden stykket igen løber over scenen som en del af juleafslutningen på skolen.