Denne bog er skrevet til mænd!

Hudløst ærlig studiebog om, hvad der kan hindre mænd i at nå måletLad os frigøre os for enhver byrde og for synden som så let omklamre os, og holde ud i det løb, der ligger foran os, idet vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender.Den barske virkelighed slår én i ansigtet fra første side. Statistikken er foruroligende. Bogen konstaterer at mange brændende kristne bliver lunkne, inden de når alderdommen. Nogle falder fra. Depressioner, skilsmisse og synd rammer og ødelægger.
„Kristenlivet er ikke et 100 meterløb, men et maratonløb“ skriver Steve Farrar.
Sagen er den, at mange kristne mænd starter godt men ender skidt. Farrar nævner 3 hovedsnarer som fjenden i flere tusind år har brugt for at hindre Guds mænd i at stå distancen; 1. En anden kvinde, 2. En forsømt familie, 3. Penge. Tænk blot på David, Salomo og Judas.
Bogen er fuld af personskildringer, hvilket gør den meget spændende og levende. Lige fra Bibelens helte til moderne tid delagtiggøres læseren i skæbner, som faldt i synd og mistede troen og i skæbner, som stod distancen og fuldførte løbet.
Forfatteren er flere steder hudløs ærlig, og virkeligheden bliver bestemt ikke sminket (eller åndeliggjort). Samtidig har han en glødende og smittende tro på sejr og genoprejsning, og læseren henvises til den levende Gud, som elsker os og lider med os. Men på en konkret og håndgribelig måde. Bogen er anvendelig i praktisk betydning, og det er dens styrke.
Bogen har et stærkt afsnit om betydningen af Kristi frelserværk for netop kampen med den synd, som så let omklamrer. Glæd dig allerede!
Stilen er dog meget amerikansk, og bogen er lige lovlig smart indimellem. Den burde fordanskes mere i oversættelsen. Af og til er der sætninger, som ikke rigtig giver mening på dansk, men det er kun skønhedspletter, og den udenlandske jargon kan man sagtens leve med.
Steve Farrar har skrevet en studiebog. Efter hver kapitel er der spørgsmål og bibeltekster til studium. Den er derfor velegnet som materiale til f.eks. en mandegruppe. Også i din menighed!
Men Gud vil sammen med fristelsen også skabe en udvej, så I ikke bukker under.

Steve Farrar
Fuldfør løbet
216 sider • 199 kr
Lohses Forlag 2000
Tlf. 7593 4455