Vroooouuuuummm!

MC kirken er en kirke på hjul – motorcykelhjul, altså. Og præsten har skiftet kraven ud med et ordentligt fuldskæg, præstekjolen med en t-shirt og prædikestolen med et vidunder af en motorcykel. Per Hansen hedder han – men bikerne og rockerne kalder ham Per PræstVi møder Per Hansen på “Billesborg” syd for Køge. Slottet er hjemsted for tre familier og nogle unge studerende, en friskole, en pinsekirke og Per Hansens ambitiøse projekt: MC kirken.Han vil nå de 56.000 bikere i Touring Club, de mange tusind i Harleyklubben og alle de andre MC klubber i Danmark med evangeliet. Og så vil han producere en særlig Biker-bibel til motorcykelfolket. Et projekt til 250.000 kr.

Per Hansen drives af kærlighed til to ting: Herren og Harley Davidson – i nævnte rækkefølge, selvfølgelig. Og ved at ride på sin Harley med andre bikere, deltage i MC træf eller bare hænge ud og studere de andres maskiner, ja, så får Per Præst mange gode samtaler hen over benzintanken.

A propos benzin: En ladvogn suser ind på gårdspladsen ved Billesborg, og ud springer en glad biker nr. 2: Kai B. Nielsen, medlem af MC kirkens team.

– Vi har fået fire dunke benzin, helt gratis, fortæller han og Per lyser op.

– Det er sådan det hænger sammen, forklarer han. – Det er gaver som dem her, der gør det muligt for os at komme rundt på biker-træf eller til kirker og fortælle om vores arbejde.

Der er tre familier med i MC teamet – og ellers er kirken mest en udadrettet tjeneste i tæt samarbejde med de to andre kristne motorcykelklubber “Kilden” og “Exodus”. Det var Exodus der bragte Biker Bibelen på bane.

Har den bedste Harley

Per er evangelist med stort E – og det har ført til mange initiativer. Som noget af det første rejste han rundt til skoler og kirker med filmen Korset og Springkniven midt i 70’erne. Senere blev han leder for Pinsekirken i Hillerød – og derefter Køge. Og nu ruller han deruda’ for MC kirken:

– Jeg er med i en køre-klub her i Køge, fortæller han. – Via e-mail for vi besked om hvor vi skal mødes, og så tropper vi op med vores “knallerter”. Så kører vi ud i landskabet og har termokander og madpakker med. I pauserne snakker vi om vores maskiner og relationerne opstår.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Alle ved at jeg er præst og at jeg har den bedste Harley, smiler Per stolt. – En dag kom Robert og Karen og sagde, at de gerne ville giftes. Det skulle være et rigtigt biker-bryllup – og jeg skulle vi’ dem. Da vidste jeg, at jeg var på rette hylde. Sikke en tillidserklæring!

Den ville Per ikke svigte – selv om han som pinsepræst var vant til at folk skulle være kristne og helst nogle rigtige gode medlemmer af kirken for at kunne blive viet. Men her sprang han ud i det med totalt kirkefremmede, efter at han havde fortalt dem om ægteskabets betydning udfra Bibelen.

– Der er ikke noget af det du siger, som jeg ikke kan gå ind for, sagde Robert, og Karen nikkede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så efter at papirarbejdet var klaret på Køge Rådhus, tog de sammen af sted til Swedish Bike Meet i forrige uge. Og dér – mellem 20.000 bikere fra hele Skandinavien – blev de viet på ægte biker-manér.

Motocross i 23 år

Kai B. Nielsen – det navn kender de fleste i motorcykelkredse – stemmer i: Motorcykelfolket er ét over hele verden. Derfor bliver de accepteret, også selv om de ved biker-træf ligefrem skilter med deres tro: Biker Church står der med store bogstaver ved et telt, hvor der holdes andagter med jævne mellemrum. Og så serveres der kaffe og lagkage.

Kai B. Nielsen kom selv til tro på Gud efter et møde med Per for 3 år siden. Han har kørt motocross i 23 år – men har nu lagt det på hylden til fordel for MC kirken. En af hans opgaver er at sælge annoncer for Biker Bibelen – en særlig bibeludgave med vidnesbyrd fra kristne motorcyklister og et design, der oser af læder og benzin. 25 kr. stykket kommer bibelen til at koste at producere. Det bliver til en kvart million, når der skal trykkes 10.000 af den. Indtil nu har de samlet 20.000 ind. Så der skal sælges nogle annoncer…

De brænder for projektet, både Per og Kai. For de har set hard core bikere komme hen til standen på Swedish Bike Meet og spørge om de må få en bibel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det där du, det är tufft!, sagde én.

På svensk er Biker Bibelen allerede solgt i 10.000 eksemplarer – på ét år. Den svenske udgave har været anmeldt i Hells Angels klubblad “Scanbike”.

– Den fik ikke de fineste roser, indrømmer Per. “Der var for meget bibel og for lidt babes” skrev de, men de gav den meget mere spalteplads end de andre anmeldelser, og det synes jeg er flot. Som de hårde negle er de jo næsten nødt til at give den én over nakken.

Hvem smitter hvem?

Per Hansen får tit spørgsmål fra kristne om hvordan han som kristen kan færdes i det hårde bikermiljø. Der er jo en del narko, kriminalitet, og endda mord i miljøet. Om han ikke bliver smittet af det?

– Nej, da, jeg har da ikke lyst til at drikke mig stangstiv bare fordi jeg er sammen med dem, plejer han at svare. – Jeg er evangelist, og skal jo være i miljøet, hvis jeg skal kunne forkynde for dem.

Både Kai og Per glæder sig til næste uge, hvor de har inviteret bikere til kaffe og lagkagetræf på Billesborg. Sidste gang kom der 50 motorcykler rullende ind på gårdspladsen. Og så fik den ikke for lidt om hestekræfter og Guds kraft. Det er oplagte anledninger for Biker Bibelen. Når den altså kommer.