Går vi kristne i for små sko?

Vi hører igen og igen om de halvtomme folkekirker (uden at skulle skære alle over én kam). Danskerne er religiøst interesseret, nyreligiøse grupper dukker op, muslimer bliver mere og mere synlige i vores hverdag – men hvad med kristendom.
Den og ”de kristne” hører vi ikke så meget til. Der er lige en Johannes Møllehave, en Kristine Lilleøre, Moses Hansen og en biskop i ny og næ med Jan Lindhardt i spidsen. De kniber sågar med at få en gudstjeneste på skærmen om søndagen. Næh medierne beskæftiger sig ikke meget med den officielle religion i Danmark.
Men så er det jo godt at vi har COOP, der sætter lidt gang i kristenheden. Det var helt sikkert ikke deres mening. De ville bare tjene penge. Men det får ”vi kristne” til at dukke op, når Jesus trædes under fode. Jeg er en såkaldt personlig kristen der regner Bibelen, Gud, Jesus og Helligånden for hellig. Jeg synes ikke om når nogen håner eller taler skidt om den treenige Gud jeg elsker. Men sådan har jeg det altså ikke med disse sandaler.
Jeg finder det ikke blasfemisk. Børn og unge der kommer i kristne sammenhæng elsker at gå rundt i meget der har med Jesus at gøre. F.eks. står der tit på nøgleringe, t-shirts m.m.: WWJD = what would Jesus do? Kald mig Mads om den samme forhandler ikke kunne få solgt masser at disse sandaler på en kristen ungdomslejr til sommer. Fedt mand ville flere af de unge sige.
Hvorfor vende det negativt, ”at Jesus trædes der på”. For mig profileres verdens frelser. Men han har dårlige vilkår for at blive de mange danskeres frelser, hvis vi kun fremfører ham med løftet pegefinger. Uden at kunne påstå at kende Jesu mening herom, så tror jeg dog at han ville fryde sig over at så mange så et billede der kunne minde dem om Ham, hans glæde, fred, enorme kærlighed og ikke mindst det evige liv. Kære modstandere. Hvis jeres argumentation holder, så ville det vel være godt om der blev produceret sandaler med satan på. Så kunne vi træde ham under fode. Det vil vi kristne hellere end gerne. Men får ærligheden plads hos jer, så ville I fare i flint over at den onde profileres. Ak det er ikke nemt at være COOP eller PR-mand for Jesus, når nogle af hans medarbejdere sådan modarbejder én.
PS.: Personlig ville jeg aldrig gå med et par. De er direkte grimme efter min smag. Men det er jo en helt anden snak.

Hermann Christensen
Ågeruphøj 27
4000 Roskilde