Autentisk kristendom, tak

Du kan ikke leve på mors og fars tro, men må selv tage stilling til livets store spørgsmål. Det får eleverne at vide på Rudehøj efterskole – kristne som ikke-kristne
Rammerne på Rudehøj Efterskole i Odder er næsten helt fyldt ud, 89 af 95 elevpladser er besat. Forstander Sigbjørn Sørensen klaprer på computeren og kan give denne foreløbige statistik: 16 kommer fra skolens bagland i Dansk Oase, 11 fra frikirkerne, 5 fra folkekirkelige organisationer og 24 med ikke-kirkelig baggrund. Kun 2 unge har indvandrerbaggrund.
Hvad er din største oplevelse i år?
– Når elever bliver berørt af Guds Ånd, svarer Sigbjørn Sørensen og remser det ene eksempel op efter det andet:
– Når en elev den første uge indrømmer, at han før troede at skoler var dumme og lærere ”nogle svin”, men nu synes denne skole er alle tiders.
– Når en ”poptøs” møder Gud så hendes ben ryster og hun tvinges til at tænke over livets store spørgsmål.
– Men den bedste er mødet med en pige med ringe social baggrund, ulækker hud, fedtet tøj osv., som nu hører gospel, læser i Bibelen, får et møde med Gud, der forvandler alt i hendes liv, det faglige, det sociale, alt bliver vendt op og ned. Det er benzin for mig!
Nu er skolen jo kun 3 år gammel, men er der afvigelser i forhold til foregående år?
– Ja, vi har en noget mere homogen gruppe i år. Nu er min statistik ikke helt færdig, men det er tydeligt, at der er flere kristne unge i år end tidligere, og det påvirker selvfølgelig.
Hvad er jeres niche?
– Vi taler meget om at leve et autentisk kristenliv, at eleverne ikke kan leve på deres forældres tro. Men også at det er OK at tvivle, at ikke have færdige svar. Det vigtige er, at valget er dit!
– Vi har et mix i elevsammensætningen der gør, at det relevant at stille spørgsmål, slutter Sigbjørn Sørensen.