20 år på toppen

Michael W. Smith har samlet de bedste sange fra 1993-2003 i et nyt albumMed albummet The Second Decade giver Michael W. Smith et musikalsk tilbageblik på de sidste ti år som kristen popkunstner.
Når man kigger ned over track-listen, er der et par sange, som springer mere frem end andre. Nogle er sange, som alle kender, lige meget hvilken kirkelig baggrund man har, og andre tænker man, hvor kommer de fra? Men alt det her er der en god forklaring på.
Michael W. Smith har valgt at lade The Second Decade være et tilbageblik, men også et blik ind i fremtiden.
Det første nummer, Signs, som Michael har skrevet sammen med sin søn Ryan, og Raging Sea er to nye sange. Det er en lille appetit-vækker til det næste popalbum, som han lover udkommer i 2004.
Det er to meget spændende numre, der har det, vi forbinder med Michael W. Smith. Signs er det glade og friske popnummer, og Raging Sea er den søde ballade med det store stryger-arrangement.
Af de gamle sange må fremhæves Friends, som har fået en ny chance. Friends var også med på The First Decade 1983-1993, men har alligevel klaret cuttet i den nye 2003-udgave med Amy Grant, Steven Curtis Chapman og CeCe Winans.
Det er måske lidt synd at blive ved med at ’koge suppe på det samme ben’, men der er bare nogle sange, folk aldrig bliver trætte af.
Ellers er valget af sange spredt ud over de 6 albums, det er blevet til siden 1993, hvis man ser bort fra julecd’en.
Det er en spændende cd, der giver et godt resumé, men der er nogle sange, som man savner. Med det mener jeg, at albummet This Is Your Time, fra 1999, godt kunne have fået mere plads end kun titelmelodien af samme navn. En sang som I Will Be Your Friend forstår jeg ikke er udeladt, men det er jo Smith, der bestemmer.
Vi får også et sus med fra de nyeste live-lovsangs-cd’er. Her er det Above All og You are Holy (Prince of Peace), som har klaret cuttet. Men det skal desværre siges, at det ikke er Michael W. Smith, som har skrevet de to sange; han har kun gjort dem populære.

Lovsang er en livsstil

Michael W. Smith siger om lovsangen og musikken i dag, at man skal følge med og ikke holde igen.
– Vi skal være på forkant med musikken, for Gud gør store ting gennem musik. Hvis vi bare stopper op, går vi glip af det, Gud har til os.
Samtidig pointerer han, at lovsang ikke kun er musik, men er en livsstil, som skal komme til udtryk i hverdagen.
Smiths karriere har smidt flere Dove Awards og Gram-myer af sig, samt mere end 10 millioner solgte albums. Men i al den succes har han holdt fokus på én ting.
– Glem alt om hitlister, salgstal og hvad der bliver spillet i radioen. Når musikken hjælper dig ind i Guds nærhed, så ved du, det er rigtigt.

Ser fremad

– Jeg kan ærligt fortælle, at alt, hvad jeg har opnået i de sidste 20 år, har ikke handlet om mig selv. Det hele er på grund af Guds nåde og vilje, siger Michael W. Smith.
– Hvad der står stærkest efter de mange år, er de ansigter, som jeg ser, når jeg er på scenen. Det er disse ansigter, der får mig til at blive ved med at presse på, blive bedre til det, jeg gør, og så afslutte det godt.
Men Michael W. Smith har ingen planer om at stoppe og siger om fremtiden:
– Når jeg betragter årene, der er gået… får det mig til at se fremad.