Juleevangeliet ud til 270.000 danske hjem

Lis & Per har sammen med ugebladet Hjemmet udsendt en CD i et enormt oplagSangduoen Lis & Per har fået udsendt en jule-CD i det hidtil største oplag.270.000 eksemplarer måtte Lis & Per trykke af deres CD „Julens Sange“, så de kunne komme med ugebladet Hjemmet ud i sidste uge (49).
Til sammenligning har Kim Larsen rekorden, 250.000 solgte eksemplarer af „Midt om natten“.
Ugebladet er blevet revet væk, og mange har ikke nået at få et eksemplar, lyder rapporterne fra rundt om i landet.
I denne uge kommer anden afdeling – et hæfte med tekster og Lis & Pers kommentarer til de 12 dejlige julesalmer.

CD’en indeholder salmerne: Kimer i klokker, Der er noget i luften, Julen har bragt, Julen har englelyd, Her kommer Jesus dine små, Dejlig er den himmel blå, Barn Jesus i en krybbe lå, Den yndigste rose, Det kimer nu, En rose så jeg skyde, Dejlig er jorden og Glade jul. CD’en kan desværre ikke købes – men kun fås sammen med ugebladet Hjemmet.

God reklame

Lis & Per er naturligvis også begejstrede for den reklame, det giver for dem:
– Vi har jo fået seks siders omtale – og er også på forsiden, i lederen og på bagsiden – og desuden annoncerer Hjemmet jo både i de regionale og landsdækkende TV-medier, fortæller Per, som sammenligner med, da han og Lis måtte punge ud med 465.000 kr. for 12 TV-reklamer, foruden produktionen af dem.

Mere end business

Men for Lis & Per handler det om meget mere end bare en god forretning. De blev overbevist om, at kristendommen var noget for dem, efter at deres egne teenagebørn var blevet troende.
Meget mod deres vilje gik de med til et kristent møde og „fik det meget varmt“.
Det har de fortalt om også i Udfordringen – senest i uge 34/2003, hvor de præsenterede deres nye „Joy & Music“.
– Vi følte begge, at der var noget uden for os, som vi manglede. Så da det stod i avisen, at arrangementet blev gentaget ugen efter, besluttede vi begge uafhængigt af hinanden, at vi ville gå med. Den gang følte vi ingen varme følelser, men vi havde besluttet os for at tage imod Jesus, så vi blev frelst på det møde, fortalte Lis til Udfordringen.
– Og så var det, som om træerne blev mere grønne og himlen mere blå. Vi havde det skønt.

Ud til 1/4 million hjem
– også de ensomme

Derfor glæder de sig ekstra meget over, at 1/4 million danske hjem nu får mulighed for at lytte til de gode gamle kristne tekster, som de selv holder så meget af:
– Vi talte engang med nogen, som skulle holde jul alene. De savnede nogen at synge sammen med. Det gav os den idé at lave en CD med de 12 dejligste julesalmer og synge dem, så folk kan synge med, fortæller Per Kauchi.

Tilfældig bemærkning gav god kontakt

At CD’en kom ud i så stort et oplag, skyldtes en guddommelig „tilfældighed“:
– Vi var med i TV-serien „Kender du typen“, hvor man skal forestille sig, hvordan de mennesker er, der bor i et hjem. Hos os lå Hjemmet fremme, og Lis fortalte, at hendes mor altid havde læst Hjemmet – så den kunne hun heller ikke undvære.
Det førte til, at vi senere blev ringet op af Hjemmet, som sagde „tak for den flotte udtalelse“. Den ville ikke blive glemt, sagde de.
Da vi sidste år ville udsende vores CD med julesange, henvendte vi os derfor til Hjemmet. De bad os vente til i år, fordi vi var kommet for tæt på julen, og de planlægger lang tid i forvejen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pers søvnløse nætter

– Vi gik så i gang med at gøre det hele klar til i år. Det har været et stort arbejde, og jeg har haft nogle søvnløse nætter på grund af de mange penge, der skulle produceres CD’er for, fortæller Per.
– Men vi har også lært meget af det, og pludselig stod CD-producenterne på nakken af hinanden for at give tilbud.
Og vi har allerede fået mange positive reaktioner.
Vi har netop været til forfejring af Bjørns (fra Bjørn & Okay) 60 års fødselsdag i Hurup. Der hørte vi også om folk, der var gået forgæves efter Hjemmet, fordi det allerede var udsolgt.

På kroer og i kirker

Lis & Per optræder stadig på kroer og i haller, og de bruger normalt ikke deres optræden til at prædike. Men ofte får de nogle gode samtaler med gæsterne over en øl bagefter.
På det seneste er de kommet i gang med at holde kirkekoncerter med populær musik. Her giver de også udtryk for det, de tror på.
– For da ved vi, at mennesker er kommet ind i en kirke med de forventninger, siger Lis.
Ved kirkekoncerterne, hvor der altid er fuldt hus, binder Lis sangene sammen, mens Per prædiker lidt på sin egen måde. Men hele koncerten er en sang-prædiken.
For nylig holdt parret en koncert i en kirke, hvor der var plads til 150, men der var presset 350 ind i kirken, og bagefter sagde præsten, at der nok ikke var blevet mange siddende, hvis han havde holdt en prædiken på halvanden time!