Tjenere fra Vancouver

YFC har inviteret Doubting Paris fra Canada til at fortælle danske unge om JesusDoubting Paris tog hele vejen fra Vancouver i Canada til Danmark for at tjene sammen med YFC og missionere blandt unge i Danmark.Medlemmerne af bandet Doubting Paris havde taget turen over Atlanten til Danmark for at være her en måned. De havde to dage tilbage, da de tirsdag d. 26. nov. spillede på Gyngen i Århus. De blev inviteret af ungdomsbevægelsen YFC (Youth For Christ), som havde lagt programmet for bandet.
– Vi leder efter et band, som gerne vil tjene, siger Harm Jan Feijer, som er tourmanager hos YFC. Han syntes, at det var spændende at have Doubting Paris på besøg.
– De har noget at sige, og de gør indtryk på mennesker, som de møder, siger han. Den sidste måned har de brugt på at besøge forskellige skoler og klubber, hvor de har givet koncerter.
Det er ikke første gang, bandet er i Danmark. I foråret 2002 var de her under navnet „Thirsty“. I år besøgte Timothy Lindberg, Benjamin Rogers, Jay Stewart og Zaac Pick nogle af de samme steder som sidst. Ifølge Harm Jan Feijer, fik de positiv respons fra folk, som havde hørt dem før.


Hvordan har jeres tid i Danmark været?
– Den har været god. Vi elsker maden, folk og kulturen. De bedste steder, hvor vi har været at spille, har været på efterskolerne. Det er som at komme og besøge nogens hjem. Man bliver en del af fællesskabet.
– Det har været en stor oplevelse. Det har også styrket vores egne karakterer og lært os at give hinanden plads. Vi har måttet stole på Gud i alting og også lære at tilgive andre og hinanden hurtigt, siger medlemmerne af bandet.

Mission

YFC’s formål er at lave mission blandt unge. De vil gerne formidle den kristne tro til unge på en relevant måde, og en af måderne er at invitere bands til at holde koncerter på forskellige klubber og skoler. Doubting Paris gav ikke bare koncerter, men talte også med flere unge. Efter en koncert inviterede en af efterskolerne bandet tilbage for at være sammen med eleverne igen.

Hvad vil I gerne efterlade hos danskerne?
– Det, at Gud ikke er kedelig. Det er vores hovedbudskab. Gud er en, som kan være personlig. Mange unge har et stort behov for relationer og for at vide, hvordan Gud ser dem, siger Doubting Paris.
Med sig til Danmark havde bandet et splinternyt album, som endnu ikke er kommet i handlen i Canada. På albummet spiller Doubting Paris alternativ og stemningsfyldt rock og har en stil, som minder om en blanding af Coldplay, Blur og U2.

Hvad er inspirationen til jeres musik?
– Det er de ting, som sker i livet. Både de gode og dårlige ting.
– Det er længsel, ikke at være tilfreds, en slags ubekvemhed. Men samtidig er det også nye horisonter, som dukker op, der inspirerer.

Paris

Bandet vil ikke ud med, hvorfor de hedder ’Doubting Paris’, men siger, at det betyder noget forskelligt for dem alle sammen.

Har I været i Paris?
– Vi ville sikkert tvivle („doubting“, red.) på, at vi var der, hvis vi kom dertil, siger bandet grinende.
Jay: – Tim havde engang en hund, som hed Paris. Den løb væk, og vi tvivlede på, at den nogensinde ville komme igen. Ej, det er bare en joke. Lad være med at skrive det ned…

Kommer måske igen

Harm Jan Feijer er ikke afvisende overfor, at YFC inviterer bandet igen. Han synes, at Doubting Paris skabte en god og positiv ånd under deres koncerter. Ungdomsbevægelsen vil gerne finde nye og relevante måder at forkynde den kristne tro på. De gør dette gennem koncerter, foredrag og andre arrangementer i skoler, klubber og kirker.
Til januar har YFC Sam Rowland på programmet, som gennem foredrag fortæller unge om den kristne tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen: