Jennifer Knapp: „The Collection“

Jennifer Knapp har tre udgivelser bag sig og derfor var det også med forbehold, at jeg begyndte at lytte til hendes „greatest hits“. Jeg mener, hvor god er en opsamling, når der „kun“ er tre andre cd’er at hente numre fra, men jeg tog fejl.
The collection består af to cd’er, hvoraf der er 15 af hendes kendte numre på den ene, mens den anden (kaldet „A diamond in the rough“) har 15 numre, hvoraf de 11 ikke er blevet udgivet før. Så resultatet er, at du får både ny og gammel musik for pengene. Størstedelen af de 11 numre er demoversioner af kendte numre, men de er velproduceret, så de lyder ikke som om de er optaget med slidt udstyr i en kælder. Det er altid en fornøjelse at høre nye arrangementer på numre man kender i forvejen, hvilket der er rig mulighed for på „the collection“. Især er det en fryd for både hjerne og hjerte at høre numret „say won’t you say“ (hvor hun synger duet med Michael Tait fra DC Talk).
For dem som ikke kender Jennifer Knapp kan jeg fortælle, at lydindtrykket er „råt“, men stadig behageligt. Der er altså intet pop eller pæn pige over musikken. Det er vanskeligt at sammenligne hende med andre kunstnere, da hun har sin egen stil. Musikken kan bedst karakteriseres som en selvstændig intelligent kvinde med en akustisk westernguitar og et band – altså folk rock. Nå ja, så har hun været opvarmning for DC Talk, vundet to Dove awards i 1999 og er omkring de 30 år.
Teksterne er intelligente og ærlige, forstået på den måde, at ordene sættes sammen på nye måder som fx i numrene „undo me“ og „say won’t you say“ som er ørehængere uden lige. Alt i alt er „The collection“ et godt køb og det er ligegyldigt om man har hendes tre tidligere udgivelser eller om cd’en skal fungere som introduktion til en kristen musiker der laver kvalitetsmusik.

Karakter: 11