Maveproblemer

Brev:

Hej Orla Lindskov
Jeg har skrevet til dig før og fået en salvedug og har også været glad for forbønnen.
Men mit problem er ikke helbredt, og jeg tror ikke, at jeg skal blive ved med at have det. Det er en ond cirkel, tror jeg, som skal brydes.
Det er meget svært at skrive det til dig, og derfor er der også kun få mennesker, der ved, at jeg har dette problem.
For nogle år siden var jeg i Syd-Amerika og havde maveproblemer, da jeg kom hjem. Måske er der ingen sammenhæng, for jeg er undersøgt på kryds og tværs. Man siger, at der intet er i vejen.
Men siden da i 6 år ca. har jeg haft denne forfærdelige kløen i ”bagdelen”.
Det er specielt om natten. Derfor ved jeg også, at det er gået i mine tanker, når jeg lægger mig.
Jeg vil gerne bede om endnu en salvedug. Tak for din forbøn. Jeg tror, det er den rette vej.
Mange tak og hilsener
K.

Svar:

Svampe-angreb

Kære K.
Jeg er ikke læge, og skal derfor ikke blande mig i lægernes arbejde og undersøgelser.
Men jeg har efterhånden fået mange breve med henvendelser fra folk, der efter at de har været på antibiotika-kure, har fået deres flora af gode tarm-bakterier slået i stykker med det resultat, at de har fået svamp i tarmsystemet og i endetarmen. Endda for nogle kvinders vedkommende svamp i de aller-ædleste dele med en forfærdelig kløe til følge. Disse svampe-angreb kan vedvare i meget lang tid, så de næsten ser ud til at være kroniske.
Da jeg sidst var på Færøerne, hørte jeg her, at nogle praktiserende læger anbefaler deres patienter at indtage rigeligt med yoghurt og andre produkter indeholdende mælkesyre-bakterier i forbindelse med antibiotika-kure.
Jeg har sendt dig en salvedug. Men prøv også at få en grundig undersøgelse af dine tarme.