Vocation: There Is a Place

At Vocation er et af Danmarks bedste gospelkor, slår de fast med denne storslåede CD – nr. 8 i rækken af udgivelser fra LM-koret i Nansensgade. Medens Vocations cd drøner rundt på afspilleren, må jeg hele tiden tage mig selv i at tænke på nogle af de andre knaldgode skandinaviske gospelkor, der har vovet at tage den svedende amerikanske sound op.
Sangene er (med undtagelse af et par stykker) helt dugfriske – skrevet af korets egne kapaciteter med Maud Kofod og Peter Kofoed-Nielsen i spidsen. Indpakningen er vældig afvekslet – primært up-tempo gospel, men der er også skønne ballader, og et par af numrene kan ikke skjule deres inspiration fra gospel-ikonet Kirk Franklin. Flot arbejde! Masser af god musik og dejlige tekster.
„There is a place“ veksler også på en fin måde mellem det store frembrusende kor og solisterne, hvor den amerikanske gospelsanger Bob Bailey medvirker på 2 sange. Men korets egne solister gør det også knippelgodt.
Det er svært at give karakter. Set i en international sammenhæng skulle „There is a place“ have et 9 tal, pga. den indimellem typisk danske begrænsede dynamiske udfoldelse i koret og lidt klassiske sound, men det er bare svært, når man ikke er sort og født med deres gudskabte organ skabt til gospelfylden. Men alligevel er Vocations nye cd noget af det bedste danskproducerede, hvor der er kælet for detaljerne og afprøvet nye ting. Og det er lige til et 11 tal. Derfor 10. Tak for oplevelsen, Maud og Peter!

Karakter: 10