Caedmon’s Call: Chronicles


Caedmon’s Call har 13 albums bag sig og har rejst vidt omkring i verden. De har følt, at de sidste ti års tjeneste har ledt dem til at tage en radikal beslutning om at nå ud med evangeliget til fattige mennesker i tredjelande med musik som kommunikationsmiddel.
Chronicles er et album som giver et tilbageblik på Caedmons Call’s musik igennem deres tid som band. Der er tre livenumre iblandt de 17 numre, og stilmæssigt udmunder alle numrene i ”Folk”. De første numre er countryprægede, men det bliver mere hen ad ”Jars of Clay” efter de første fire numre. Lyden er meget akustisk; med et Hammondorgel i bagrunden spiller perc og akustisk guitar hovedrollen i næsten alle numre, men det bliver ikke ensformigt at høre på, for der er brugt mange spændende slagtøjsinstrumenter, og arrangementerne varierer meget. Stemmemæsigt er det forsangeren, Cliff Young, der synger for på de fleste sange, men han bliver ind imellem afløst af backingsangeren, Randy Holsapple, hvilket giver en god og naturlig variation. Deres stemmer komplimenterer hinanden godt ,og de synger rent.
Teksterne er meget spændende at høre på og går fra at være livsfortællende og filosofiske til det mere tilbedende.
Det er i det hele taget en god og spændende cd med mange sange, som får én til at tænke og lytte.

Karakter: 10