Minister begejstret for Café Hang Out

Integrationsminister Rikke Hvilshøj havde kun positivt at sige om integrationsprojektFREDERICIA – Integrationsprojektet Hang Out i Fredericia får hvert år 1,2 millioner støttekroner fra Integrationsministeriet. Derfor aflagde integrationsminister Rikke Hvilshøj forleden et besøg for at sikre sig, at pengene er givet godt ud.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj var begejstret for, hvad hun så og hørte på Café Hang Out i Fredericia. Her hilser hun på leder Mads Lauridsen

Og det er de, hvis man skal tro ministerens umiddelbare reaktion på besøget. Faktisk gav hun udtryk for, at konceptet er så godt, at det burde eksporteres til andre byer.
I forbindelse med besøget redegjorde Hang Outs leder Mads Lauridsen og bestyrelsesmedlem Peder Tind for projektet
– Jeg syndes, det er et super projekt, og med det foredrag, jeg har fået, får jeg helt lyst til at være med. Måden, der bliver arbejdet på, er god og dynamisk. Det foregår på de unges præmisser, og I har vist, at det giver bonus i form af kontakt med de unge, sagde Rikke Hvilshøj.

Kristne værdier

Café Hang Out startede som en ungdoms- og internetcafé i 1998, men har gennem årene fået kontakt med flere og flere unge fra andre kulturer. I dag har Hang Out kontakt med cirka en tredjedel af Fredericias unge med anden etnisk baggrund end dansk.
Café Hang Out er etableret af kristne i Fredericia, og både cafeens arbejde og integrationsarbejdet bygger på et kristent menneskesyn uden at være forkyndende.
62 unge var sidste år gennem et af de forløb, som Hang Out tilbyder. Her kan de unge blandt andet lære, hvordan man omgås i det danske samfund og om konsekvenserne af kriminalitet.
Og succesen har været så stor, at Hang Out har fået henvendelser fra andre projekter rundt om i landet, som ønsker at arbejde efter Hang Outs metoder.
Derfor arbejdes der nu på at skabe et landsdækkende netværk, hvor man kan lære og lade sig inspirere af hinandens erfaringer. Et initiativ, som ministeren havde store forventninger til.

Glad for slogan

Heller ikke cafeens kristne ophav lod til at skræmme Rikke Hvilshøj.
– Jeg går 100 procent ind værdierne, som er i Hang Out, og jeg kan specielt godt lide deres slogan: „Hvis du kan drømme det – kan du gøre det.“ Det burde stå over døren på alle folkeskoler, sagde hun.
Om valget af slogan siger Mads Lauridsen.
– Vores slogan bruger vi, fordi vi arbejder meget med motivation af vildfarne unge og unge med anden etnisk baggrund end dansk. De kommer ofte til os uden tro på livet og fremtiden. Nogle er indblandet i kriminalitet og vold, andre er bare desillusionerede. Vi prøver at puste til flammen af håb, fremtidsdrømme og mening med livet. Vi hjælper dem med uddannelse og et aktivt fritidsliv, siger han.
Mads Lauridsen er meget glad for Rikke Hvilshøj positive reaktion på mødet, og han er sikker på, at det vil virke som en ekstra motivation på de fire ansatte og de 14 frivillige medarbejdere i arbejdet.
– Det er dejligt at vide, at ministeren synes, vi arbejder i den rigtige retning, siger han.