Samson: The Christ Child

„The Christ Child“ består af 12 numre – ni sange og tre instrumentalnumre. Cd’en er den første i en trilogi, der er ment som en profetisk rejse ind i Guds dybder. Første cd fokuserer på Kristus- barnet.
Samson vil med denne cd vise frem til den regn af kærlighed, som Gud øser ud til os gennem Jesu liv og gerning på jorden. Den handler om himlen, ørkenprofeten Johannes Døber, den hellige Jordanflod, hvor Jesus og Johannes mødtes, dåben og hvordan udgydelsen af Jesu blod på Golgata kan forandre denne verden og give vækkelse og enhed.
Det er rigtig dejlig meditativ musik, med et stænk af popballade og lidt western-mundharmonika indimellem. Alt er skrevet, arrangeret, komponeret, produceret, spillet og sunget på engelsk af Samsons indtrængende stemme, der går lige til hjertet, så man bare får lyst til at lytte. Klaveret er hovedinstrumentet, men mange andre instrumenter fylder rummet ud.
Det virker til, at det hele er produceret i eget studie, og her er cd’ens mangel for kendere af lydsampling. Samson har efter min mening for mange billige lydkorts-lyde på cd’en, så den får lidt karakter af at være udgivet i midt 90’erne. Det er ærgerligt, for han har et øre for klange og harmonier, så det i virkeligheden er et rigtig flot produkt. Det havde klædt så dygtig en musiker at blive løftet endnu højere op, hvis han var gået i et studie og fået helt naturtro lyde med.
Men det gør ikke „The Christ Child“ mindre lytteværdig, hvis man ikke tager de meget kritiske ører på, som jeg må gøre som anmelder. Jeg har allerede nydt cd’en mange gange, og vil nyde at sætte den på igen og igen, når jeg lægger mig på sofaen, eller få den over på mp3, så jeg kan nyde meditationen i hængekøjen eller i en fortravlet hverdag på vej i bilen, toget, bussen …. For her har „The Christ Child“ sin store force. Den fører os ind i en stilhed og åbenhed for Guds Ånd …
Henrik Nordborg