Tegneserie-skaber får Bibelselskabets Pris

Manden bag tegneserierne ‘Menneskesønnen’ og ‘Historien om Job’
løber med Bibelselskabets Pris 2005 på 10.000 kronerDet Danske Bibelselskabs Pris 2005 går til tegneserie-forfatteren Peter Madsen, fordi han med priskomiteens ord „har skabt en række fornemme værker, der er spændende og udfordrende nytolkninger af det bibelske budskab.Peter Madsen slog sit navn fast med tegneserien Valhalla om de nordiske guder. Men i 1992 gik han på opfordring fra Bibelselskabet i gang med serien Menneskesønnen, som udkom i 1995 og Historien om Job i 2000. I 2003 udgav han desuden Signes Jul sammen med Johannes Møllehave.
Alene tegneserien om Menneskesønnen som Peter Madsen var tre år om at lave, er trykt i 11 oplag og udkommet på fransk, svensk, norsk og færøsk. Menneskesønnen har indbragt ham flere priser.

En trosbekendelse

Da Peter Madsen sagde ja til at lave Menneskesønnen krævede han helt frie hænder. På den måde er tegneserien blevet hans trosbekendelse.
– Bogen har uddybet min kristne tro. Jeg kommer ikke fra en traditionel kristen familie, men mere fra en kulturkristen familie. Jeg fik en stærkere interesse for kristentroen, da jeg gik i gymnasiet, og siden har den været en del af mit liv, sagde Peter Madsen til den norske avis Dagen, da bogen for to år siden udkom på norsk.
Det tog ham et år alene at skrive teksten til Menneskesønnen og derefter to år at male de mange akvareller. Undervejs måtte han desuden en tur til Israel for at finde motiver. Alene Jesusskikkelsen måtte han male om 30 gange, før han var tilfreds.
Bibelselskabets Pris overrækkes den 8. december i bibelselskabets boghandel. Med prisen følger en check på 10.000 kroner.