Historisk eksamen på MF

ÅRHUS – Eksamen er noget de fleste studerende frygter, men på Menighedsfakultetet i Århus blev januars eksamener fejret som en fest.Da de 18 studerende på Menighedsfakultetets nye bacheloruddannelse i teologi tidligere på måneden gik til eksamen i Det Gamle Testamente, filosofi og kirkehistorie var det nemlig første gange nogensinde, de grønne duge var fundet frem på det alternative uddannelsessted.
Menighedsfakultetet har i årevis kæmpet for at få ret til at afvikle eksamener, men er hver gang blevet afvist, fordi fakultetet bygger på et konservativt bibelsyn. Derfor har de studerende indtil nu måttet modtage undervisning på Menighedsfakultetet, men gå til eksamen på Aarhus Universitet.
Men i sommer åbnede Menighedsfakultetet en helt ny bacheloruddannelse i teologi, som samtidig er godkendt af et anerkendt universitet i Wales. Dermed lever uddannelsen op til de gældende regler. Det betyder dog, at en dansk-talende censor fra det walisiske universitet har været med ved eksamenerne.
– ole