‘Gud har ikke ændret sig!’

Det har derimod måden, hans ord forkyndes på. En personlig beretning fra Udfordringens udsendte, som for første gang overværede og deltog i et helbredelsesmøde.Søndag aften 19. marts 2006 befandt jeg mig på Herning Kongrescenter sammen med omkring hundrede andre mennesker.

Nogle af deltagerne tog imod udfordringen og ringede på deres mobiltlefoner til syge venner. Ud fra det, de fortalte, skete der noget.

Weekendens helsemesse var ved at være forbi og det sidste punkt på programmet var et foredrag og helbredelsesmøde med den nigerianske prædikant Charles Ndifon, som de seneste år har helbredt tusinder af syge i Danmark og i resten af verden i Jesu navn.
Efter et gennembrud i tv-programmet „Åndernes Magt“ på TV2 har der mange gange været bud efter Ndifon fra store og små kirker og foreninger i Danmark. Ved denne messe var det lykkedes arrangøren bag messen at invitere Ndifon på besøg.
Smilende, et hoved lavere i virkeligheden end på tv og mange gange mere karismatisk og nærværende end nogen tv-linse kan gengive, satte han sig på sin plads og lod lovsangerne synge færdig – først derefter rejste han sig, stillede sig op på den lave scene og forkyndte, at dette var miraklernes aften. Det var sådan, det hele startede.

„Helbredelse er for let“

Charles Ndifon talte hele aftenen igennem på engelsk, som øjeblikkelig blev oversat til dansk.
Først blev der endnu engang proklameret, at i aften var en særlig aften for mirakler og helbredelser, og derefter kaldte Ndifon uden yderligere omsvøb eller forklaringer de første syge frem til forbøn.
En ung kvinde med armen i slynge blev kaldt frem.
– For Gud er intet ufuldkomment, fortalte Ndifon.
Så bad han for den unge kvinde, og bad hende så om at tage sin arm ud af slyngen og række den højt i vejret så alle kunne se, at den var rask igen – og det gjorde hun.
Allerførst tøvende, men da armen til slut var strakt højt op over hovedet, kunne den ses i hele salen som et tegn på, at hendes arm var helbredt.
Og ingen i salen kunne længere være i tvivl om, at Ndifon mente det helt alvorligt, når han sagde, at dette skulle være en aften fuld af mirakler.
Så afbrød han sig selv og udbrød med et stort grin:
– Det er for let! Helbredelse er for let! Hvis du tror, er du helbredt i det øjeblik, du selv siger: „Jeg tror på Guds ord“.
Jeg udfører ikke mirakler. Det er Guds kraft, der gør det. Du skal bare selv tro på det!

De næste helbredelser

En kvinde, der spiste tyve piller om dagen pga. depression og stærke smerter blev kaldt frem. Derefter bad Ndifon for at kvinden skulle blive rask og aldrig mere spise piller. Og hun gav Ndifon et stort knus, synlig lettet over den forandring, der var sket med hende, inden hun gik tilbage i salen.
Få minutter senere fik en astma-plaget og gangbesværet ældre kvinde, der blev kaldt frem, det åbenbart bedre. Bagefter gik hun en hurtig tur, hvilket hun normalt ikke kunne.
– Du er ikke bare smuk i Guds øjne. Du ligner også en rigtig atlet! sagde Charles Ndifon med et kærligt glimt i øjnene. – Det er vigtig, at du tester din helbredelse ved at gøre alle de ting, du ikke kunne før – så hvis du let blev forpustet før, så skynd dig ud og gå en lang tur eller løb lidt rundt om bygningen her – så kan du selv se, om du er blevet helbredt.
Og hele salen brød ud i bifald som svar på Ndifons ord til kvinden.

Masse-helbredelse
pr. mobiltelefon

– Gud rækker ud hvor som helst. Og nu skal jeg bevise hvordan, fortalte Charles Ndifon på et tidspunkt.
– Hvis I vil bede for nogen, som ikke er til stede her i aften, så kom op til mig – og tag jeres mobiltelefon med!
Omkring ti mennesker tog imod opfordringen, og begyndte nu, nøje instrueret af Ndifon at ringe ud i verden: Til Aalborg, til Tyskland og helt til Grønland for at komme i kontakt med dem, de ønskede at bede for.
Trin for trin gik processen i gang, og der blev bedt for sygdom, smerter og depressioner, fra Ndifon og de mange forsamlede i Herning og ud i verden blev Guds kraft spredt – kraften i ordene om tilgivelse for vores synder og helbredelse for vores sygdomme og lidelser for de, der tør tro.
Og en for en kom de bedende op og fortalte om, hvordan personerne i den anden ende af røret kunne mærke forbedringer i deres tilstand.

Mod fysikkens love

– Hvis Guds kraft kan række så langt, hvor stor tror I så ikke den er her, lige nu? spurgte Ndifon retorisk midt i det hele.
Og stor er Guds kraft – en kraft, der strider mod fysikkens love og den almindelige fornuft – det vi normalt kan se, høre og forstå.
Jeg var denne aften et vidne blandt hundrede vidner til at tro ikke alene kan flytte bjerge, men også at folk kan komme til trøst og til tro på steder, hvor der bedes for dem i Guds navn.
Mange kom til trøst og til tro denne aften og mange store og små mirakler blev udført, på spædbørn som på oldinge, kvinder så vel som mænd.
For Gud skelner ikke. For ham er vi alle perfekte og har den samme værdi. VI ER VÆRDIFULDE I GUDS ØJNE, for vi er skabt i Hans billede – alle sammen.
En aften i selskab med karismatiske prædikanter som Charles Ndifon – en afrikaner fra et fattigt u-land på den anden side af jordkloden – er en stærk og livsbekræftende påmindelse herom.