Folketingsmedlem og FCK- spiller til bøn for nationen

Charlotte Dyremose, konservativ MF’er, og FCK-spiller Peter Ijeh deltager Store
Bededag i bøn for Danmark KØBENHAVN – Holmens Kirke i København danner i år rammen om ”Bøn for Nationen” St. Bededag den 12. maj om eftermiddagen.

Charlotte Dyremose, konservativt folketingsmedlem, er blandt de særligt indbudte til det store bønnemøde, hvor integration og samhørighed er på programmet

Det er tredje år i træk, arrangementet afholdes, og arrangørerne forventer over 1000 deltagere.
Initiativet er taget af kristne nydanskere i København, hvor der findes mere end 30 etniske menigheder. Arrangementet er koordineret af KIT – Kirkernes Integrations Tjeneste – i samarbejde med Evangelisk Alliance i Danmark, som har en mere end 100-årig tradition for at samle kristne på tværs af kirkeskel til bøn. Både frikirker og folkekirker er således indbudt til bøn for nationen, der sidste år samlede over 1200 deltagere i Danmarks Radios Koncertsal fra vidt forskellige kirkesamfund.

Dyremose til bøn

I år er det konservative folketingsmedlem Charlotte Dyremose det mest kendte navn på talerlisten. Hun har tidligere i pressen givet udtryk for sin tro på Gud og fortalt, at hun går i kirke.
Sportsinteresserede vil sikkert nikke genkendende til en anden af eftermiddagens talere. Nemlig FCK-fodboldspilleren Peter Ijeh, der er fra Nigeria. DR’s Radiopigekor, står for optakten frem til bedemødets start kl. 15.00.
– Op imod en tredjedel af alle nydanskere har en kristen baggrund. Danmark har været i søgelyset over hele verden efter Muhammedkrisen, og vi ønsker at vise hele Danmarks befolkning, at mange nydanskere ønsker det bedste for Danmark. Derfor vil mange bruge deres St. Bededags eftermiddag til at bede for Danmark på kreative måder, siger daglig leder af Kirkernes Integrations Tjeneste Hans Henrik Lund.

Integration i dag

Peter Ijeh (t.v.), der deltager i Bøn for Nationen, spiller til daglig sammen med Alvaro Santos(t.h.) på FCK’s superligahold.
Foto: Screensaver – kan downloades fra www.fck.dk

Store Bededag var i 1770 et resultat af helligdagsreformen. Dagen blev brugt til at kalde danskere til bøn for selve nationen, når særlige katastrofer som krig eller sygdomme truede befolkningen. Det var en meget from og asketisk dag, og borgerne skulle faste helt til aften, indtil gudstjenesterne var afsluttet. Forretningerne var lukkey, og arbejdet lå stille, ligesom værtshusene ikke serverede.
– I dag har vi ikke katastrofer med krige og sygdomme, der truer befolkningen, men andre udfordringer som integration, globalisering og samhørighed, tilføjer Hans Henrik Lund.

Beder for kirkerne

Arrangementet bøn for nationen er ikke for kirken alene, men for flere dele af samfundet. Folketingspolitikere er også inviteret med til arrangementet. Emner som integration, politik, familien og samhørighed vil blive berørt, ligesom der også vil være bøn for kirken i Danmark.
Eftermiddagen vil blive bundet sammen af et internationalt gospelkor under ledelse af gospelinstruktør Peter Steinvig.


Artiklen fortsætter efter annoncen: