Skriv til Suh

Jeg er glad for bare at være mig
Hej Suh
For år tilbage var jeg i et forhold på den verdslige måde, hun ville gerne have barn, så jeg ”hjalp” i den proces. Det viste sig så, at der ikke var noget som helst liv i min sæd, kleinefelter Syndrom, sagde lægen.
Der var ”symptomer” som 12-årig, for jeg havde brystvæv. Andre ”symptomer”: ældre forældre, lange lemmer, sen kropsbehåring, sen stemmeovergang, nåh ja – og født steril.
XXY hedder det for mænd og XXX for kvinder, og det er vist 1 ud af 10.000, som er født sådan.
Man kan, hvis man ønsker det, få hormonbehandling.
Men nu er jeg jo engang blevet skabt sådan her af Gud, dét er jeg vis på; og jeg har det godt med mig selv, så hvorfor skulle jeg dog få hormoner for at komme til at ligne ”den grå masse”?
Jeg er mig, og der er en mening med, at jeg er anderledes ”begavet” af Gud end andre mænd. Jeg tænker heller ikke som mænd er flest, men mere på de bløde ting inden i sjælens kroge, som Ånden forsøger at lyse op.
Nogen tænker nok sølle stakkel, født uden evnen til at blive naturligt Far.
HA… HVIS det virkelig er meningen, at jeg skal være far på den måde, vil videnskaben se Guds baghjul. Jeg ved, at Gud ELSKER DIG og mig – ikke for, hvad vi gør, men for hvem vi ER!
Men hvordan forklarer man det for en, som lever i verden og tror på verden og ikke på vor Gud!!?? Måske bare ved at være sig selv!!
MVH Jens

Kære Jens
Tak for din personlige beretning.
Hvor er det et dejligt vidnesbyrd, at du blæser på, hvad andre eventuelt tænker om dig og din livssituation og bare har det godt med dig selv. Som du skriver, er det en stor glæde og styrke at huske på, at Gud elsker os præcis som vi er, medlem af flertallet eller ej.
Jeg ser heller ingen grund til, at du skulle tage hormoner, når du nu netop har det godt nok som tingene er. Desuden er der mange andre, der heller ikke kan blive naturligt forældre af andre grunde, og som f.eks. vælger at adoptere et barn.
Det ville vel nok være trist, hvis vi alle var ens, så held og lykke med fortsat bare at være dig selv.
Hilsen Suh

Jesus er den samme til evig tid
Til Suh J.
I en menighed, der ikke retter sig efter Guds ord, kan man ikke forvente at helbrede folk og heller ikke psykisk syge. Så hvorfor spørger du ikke den person, der tager nervemedicin, hvad det er for en menighed, personen kommer i.
Jesus helbredte alle, der kom til ham, og ingen gik bort med sygdom fra ham, og han er den samme i går og i dag og til evig tid (Hebr. 13,8).
”Jesus vendte sig mod alle de sindssyge og sagde: Gå hjem og æd piller resten af livet, opgaven er for stor”. Hvor står det i Bibelen?
Høfligst Bruno

Kære Bruno
Jeg er overbevist om, ligesom du, at ingen opgave er for stor for Gud, og at det er muligt for ham at helbrede enhver lidelse, det være sig fysisk eller psykisk. At det ikke altid sker, er for mig en lige så stor kendsgerning. Hvorfor, ved jeg ikke, og jeg har efterhånden lært at acceptere, at det bare er sådan – at jeg ikke kan forklare alting.
F.eks. hører man kun om, at Jesus helbredte en enkelt mand ved Betesda dam (Johs. kap.5). Kunne Jesus have helbredt alle de andre syge? Ja, selvfølgelig. Hvorfor gjorde han ikke det? Jeg ved det ikke.
Det er muligt, at nogle menigheder er så gennemsyrede af forloren tro og virke, at der simpelthen ikke er plads til Guds ånd, ej heller helbredelse.
I andre tilfælde handler det måske snarere om, at vi bliver så frustrerede og anfægtede, når Gud ikke handler som vi synes han bør, at vi simpelthen finder en logisk forklaring på det.
At ville kunne forstå og forklare alting er en iboende menneskelig trang – måske endda det, der udløste syndefaldet: trangen til den ultimative kundskab. Mange kristne føler ydermere, at de næsten har pligt til at forklare og retfærdiggøre alle tragiske omstændigheder for at opretholde Guds image som den gode og kærlige Gud.
Jeg tror, livet ville være lettere for os alle, både kristne og ikke-kristne, hvis vi oftere stod ved, at der er nogle ting, som er svære at forholde sig til ud fra vores viden og forståelse af Gud, og som vi simpelthen ikke kan forstå eller forklare – men at det ikke ændrer det faktum, at vi stadig i og af hjertet tror på, at vores Gud er en både kærlig, retfærdig og god Gud.
Hilsen Suh

Har du et problem, så skriv til:
Psykolog Suh B. Jacobsen, Nordgårdsvej 109, Tune, 4000 Roskilde
eller mail til: Suh@Udfordringen.dk

Breve til Suh skal være skrevet med henblik på at offentliggøres.
Ikke alle breve offentliggøres. Hjemmeside: www.suhjacobsen.dk