Ved at hvile i Gud kan jeg hvile i mig selv

Andreas Larsen fra Århus læser til socialpædagog og diakon og arbejder på et herberg for hjemløse. Desuden er han guitarist i metalbandet Barricades.Da Johannes’ disciple var gået, begyndte Jesus at tale om ham til folkeskaren. Han sagde: »Dengang I tog ud i ødemarken for at lytte til Johannes, hvad så I? Et siv der svajede hid og did for vinden? Nej, vel? En mand klædt som en fyrste? Nej, den slags folk bliver i deres paladser. Var det for at møde en profet fra Gud? Ja, men ikke bare en almindelig profet. (Matthæusevangeliet 11,2-10)

Andreas Larsen

Guds plan med Johannes Døber var, at han skulle forberede folk på, at Jesus, den længe ventede Messias, nu ville gå i aktion. De fleste kendte profetierne om Messias, der ville komme som en konge og genoprette Guds folk, israelitterne, – men ikke mange havde gættet, hvordan han i virkeligheden ville være.

Var anderledes end forventet

Hvis folk havde troet, at Johannes virkelig var Guds sendebud, så havde de nok også været bedre forberedt på, at deres ventede Messias ikke ville komme som en fornem krigskonge med soldater og slaver.
Johannes var nemlig ikke selv supersmart at se på. Han havde på ingen måde fattet datidens tøjmode, og han hang heller ikke ud på nogen af de fede spisesteder eller barer. Han gik i tosset tøj, boede alene i ørkenen og spiste græshopper, honning, og hvad han ellers kunne finde.
Men én ting havde Johannes forstået! Og det var, at Gud ville bruge ham til noget, og denne mission levede Johannes i.

Guds plan er, at
jeg skal være glad

Jeg prøver selv at forstå Guds plan med mig, og jeg er kommet frem til, at Guds største vision for mit liv er, at jeg skal være glad og hvile i mig selv. Hvis det lykkes, har jeg også overskud til at glæde andre.
Jeg føler en stor glæde ved at spille metalmusik med store energiudladninger sammen med nogle gode venner, som forstår mig, – men jeg har aldrig fundet noget så fredfyldt som den ultimative glæde, det er at slappe fuldstændig af sammen med Gud og vide, at jeg er elsket på trods af mine fejl og mangler. Der er ikke noget, jeg skal leve op til for at få hans kærlighed! Ved at hvile i Gud kan jeg hvile i mig selv i fuld bevidsthed om, at verdens mægtigste mand er helt vild med mig!

Piercinger udtrykker
en voldsom glæde

Muligvis er jeg ikke det, man vil kalde en typisk kristen, når man ser mig. Hvem er egentlig det? Jeg har tatoveringer, piercinger og dreadlocks og nyder at gå i sort tøj og høre brutal musik. Men for mig er det ikke destruktivt, men derimod en voldsom glæde, der bare er så stor, at den ikke kan være i mig uden at påvirke mig, – jeg bliver overrumplet gang på gang.
Jeg har fundet en så stor glæde i at være kristen, at jeg ikke kan lade være med at prøve at sprede noget af alt det positive til dem, jeg er sammen med, – og for mit vedkommende nyder jeg at være sammen med folk i metalmusikmiljøet. Du har måske en anden omgangskreds?

Ligner ikke
Guds bedste barn

Lige som Johannes i vores øjne måske ikke lige ligner prototypen på det, man kunne forbinde med et sendebud fra himlens og jordens skaber, så ligner jeg måske heller ikke ved første øjekast Guds bedste barn, – og Gud være lovet for, at jeg får lov til at være mig selv. I og med at vi alle er mennesker, skabt i Guds billede, er vi også alle kompetente til at vise Guds kærlighed til dem, vi møder. Wow, så kan jeg alligevel bruges!
Kristeligt Pressebureau


Artiklen fortsætter efter annoncen: