Tidligere minister ny general i Caritas Danmark

Caritas Danmarks bestyrelse har ansat den 43-årige Jann Sjursen som ny generalsekretær.

Jann Sjursen

Caritas Danmark er den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation. Med valget af Jann Sjursen har Caritas Danmark fået en ny leder med et bredt engagement og indsigt i ulandsarbejde og 3-verdensforhold.
– Arbejdet som landsformand for Kristeligt Folkeparti igennem 12 år og medlem af Folketinget i syv år har givet Jann Sjursen en erfaring, som gør ham til den rette leder. Han skal være med til at videreudvikle Caritas Danmark, fortæller organisationen.
Jann Sjursen er 43 år, og sammen med sin hustru Karen har han tre børn på 11, 12 og 16 år. Han er bosiddende i Næstved og medlem af Folkekirken. Jann Sjursen var energiminister 1993-1994 og har i den periode, hvor han var i Folketinget, været medlem af en række forskellige udvalg, herunder Folketingets udenrigsudvalg og udenrigspolitisk nævn. Han har desuden været på rejser i en lang række lande for bl.a. at se på bistandsprojekter.
Jann Sjursen har gennem sit politiske arbejde erfaring med problematikken omkring ulandsbistand, og en af hans hovedopgaver bliver at tage del i den offentlige debat og være med til at sætte ulandsbistand på dagsordenen.
– De omvæltninger, der er sket på området for ulandsbistand, har mødt modspil, men det står ikke mål med, hvor dramatisk en nedskæring der er sket. Vi har sparet milliarder af kroner, som er brugt på egen velfærd til trods for, at vi er rigere, end vi nogen sinde har været, siger Jann Sjursen engageret og fortsætter:
– Ansvaret for næsten i de fattige lande har altid været min hjertesag, siger Jann Sjursen
Derfor er det en stor glæde, at jeg nu kan bruge min erfaring på ulandsarbejde til gavn for Caritas Danmark, siger Jann Sjursen og betegner Caritas Danmark som en ”seriøs og velkonsolideret humanitær bistandsorganisation.”
Siden Jann Sjursen efter eget ønske forlod Folketinget, har han haft forskellige opgaver. I juni måned sidste år færdiggjorde han et arbejde som formand for regeringens Udvalg for Detailhandel og Planlægning. Udvalget var nedsat af miljøministeren. Jann Sjursen er medlem af bestyrelserne for Kofoeds Skole og Unicef-Danmark.
Jann Sjursen tiltræder som generalsekretær 19. februar 2007.
Mette Schwartz