Suppe, steg og is-musiker skriver lovsange

Før spillede Niels Ole Sørensen til bal og fester. I dag skriver og indspiller han lovsange og udbyder gratis noder og tekster med akkorder på internettet. Konceptet er: I har fået det for intet – giv det videre for intet.- På et tidspunkt kunne jeg bare mærke, at jeg var det forkerte sted med min musik. Derfor besluttede jeg mig for simpelthen at give al musik og mit udstyr til Gud. Den verdslige musikscene var jeg sikker på ikke længere var for mig!

– Jeg begyndte pludselig at få nogle sange i mine tanker, selvom jeg før har haft det meget svært med at skrive sange, fortæller Niels Ole Sørensen.

Det siger Niels Ole H. Sørensen fra Randers, som har været musiker i mange år. Han har bl.a. spillet i et underholdningsorkester, som spillede til bryllupper, fester og lign. Men efter nogle år, blev det klart for ham, at han skulle bruge sine musikalske gaver i Guds tjeneste.
– Jeg var villig til at acceptere, at jeg måske ikke skulle spille musik mere. Det vigtigste for mig var, at Gud var med hvad end jeg skulle lave.
Han besøgte en kristen konference, og her profeterede en dame han ikke kendte, at Gud ville bruge ham til musiktjeneste. Efter at have ”fået” de første profetiske sange samlede han et team af sangere, og de begyndte at indspille de sange de sang mest til gudstjenester. Sammen med sange fra andre musikere i teamet, lavede de deres første lovsangs-CD, som blev annonceret til bestilling og gratis download via gruppens hjemmeside i 2006.

Kreativiteten blomstrer

Niels Oles lovsange bliver nu brugt i mange kirkelige sammenhænge. Selv leder han sammen med hustruen Iben en husmenighed i parrets hjem. Og her blomstrer kreativiteten, så flere af medlemmerne er begyndt at skrive sange, og hver onsdag mødes de i Niels Oles hjemmelavede studie for at lave indspilninger til hjemmesiden. Her kan man downloade tekster, akkorder, noder og lydfiler gratis på sin computer:
– Udgangspunktet er hverken lovsangsgruppen eller fremragende lydkvalitet, men selve udbredelsen af de nye sange, så det er nemt for andre at bruge dem. Vi tror på, at Herren ønsker at en landsdækkende fornyelsesbevægelse skal gå over kirkelivet i Danmark, og at der herunder er en fornyelse på sang- og musikområdet, siger lovsangsleder og tekniker Niels Ole H. Sørensen.
Gruppen kalder sig Drawing Near Worship og består udover Niels Ole af guitarist/pianist og sanger Karin Dissing Jensen, sanger Mette Poulsen og guitarist og sanger Katrine Unbehaun. Derudover har der været andre assisterende musikere, sangere og sangskrivere på nogle af numrene.
Lovsangerne fra husmenigheden bliver også brugt som lovsangsledere til fælleskirkelige møder, bl.a. i Pinsekirken i Randers og på Sarons Slettes Bibelcamping i Gatten.

Sangene skal inspirere

Niels Oles hjemmestudie har alt hvad faget tilhører af indspilningsudstyr og instrumenter. Nogle af sangene indspilles i såkaldte ”lagkage-indspilninger”, hvor man indspiller hvert instrument og stemme for sig selv og mikser det efterfølgende. Men for nylig har gruppen taget en mere intuitiv metode i brug for at speede processen op.
– Vi indspiller rigtig mange sange ”live”. Dvs. vi spiller og synger på samme tid, og indspiller det på en mobil optageenhed, hvorefter jeg kan lægge det ind på computeren og hurtigt producere videre på det og lave en slags hurtige smagsprøver, forklarer Niels Ole Sørensen.
Meningen med Drawing Near Worships indspilninger er nemlig ikke professionelle udgivelser, men indspilninger som viser hvordan sangene lyder til inspiration for andre lovsangsgrupper og musikere, der måtte have lyst til at bruge dem i deres egen sammenhænge.

Sangene helbreder

Sangene, som gruppen indspiller, er skrevet af gruppens sangere og musikere. Men det er ikke altid de vil tage æren for melodier og tekster. De føler sangene er profetisk inspirerede lovsange, som er givet til dem fra Gud.
– Jeg begyndte pludselig at få nogle sange i mine tanker, selvom jeg før har haft det meget svært med at skrive sange. Det kunne være tilbedelsessange eller brudstykker af melodier og tekst, som jeg satte form på. Så jeg mener, at det er Gud der er den egentlig sangskriver i de fleste tilfælde, fortæller guitarist, sanger og sangskriver Karin Dissing Jensen.
En del af teksterne er ordrette passager fra Bibelen, som der er sat moderne melodier på. Karin er ikke i tvivl om, at sangene er inspireret af Helligånden og har flere gange oplevet, at andre folk bliver berørt, når de hører dem.
Drawing Near Worship kan hyres til arrangementer, som f.eks. stævner, bibelcamping, i menigheder og på højskoler. Her håber de at deres sange kan bringe lægedom for smerte og skuffelse, ligesom de selv har oplevet det.
– Det er en del af gruppens fælles kald, at vi tager ud og introducerer vores sange i forskellige sammenhænge efter devisen ”Giv det du har fået videre for intet”. Det er en ikke-kommerciel service til dem som ønsker at lære nogle nye at kende. Ofte kobler vi også forkyndelse og vidnesbyrd på og blander et repertoire hvor også nogle af de kendte sange er med – en klog man tager både nyt og gammelt frem af sit forråd, slutter Niels Ole H. Sørensen.