Jesus sætter det hele i gang

Kig en gang på disse ord, Jesus siger. Alt det, han vil sætte i gang i verden, begynder med det lille ord ”gå”.

Bill Hybels
Amerikansk prædikant
og forfatter

”Gå,” kan jeg høre ham sige. ”Udbred de gode nyheder, at mennesker med et mislykket liv kan komme i et ret forhold til Gud. Udbred de gode nyheder, at syndere, der vender om, kan finde nåde og tilgivelse. Udbred de gode nyheder, at mænd og kvinder, der er kommet bort fra hinanden, kan blive forsonet med Gud og med hinanden. Gå, og når du gør det, vil der komme respons fra mennesker. Og du vil vide, at du gør dit til at udvirke en verdensomspændende fornyelse.”
Jeg kan forestille mig, at øjnene på Jesu disciple har været store som tekopper. ”Herre, en verdensomspændende fornyelse gennem sådan nogle som os? Det er noget, der er værd at stå op til hver dag. Hvilken udfordring! Hvilken vision! Og du vil bruge os til det?

Det minder mig om historien om Steve Jobs, en af grundlæggerne af Apple Computers. Han kunne se, at den eksplosive vækst i hans firma gjorde det nødvendigt at ansætte en erfaren mand, der kunne tage ansvar for den overordnede ledelse. Så han gik efter en topleder, John Sculley, der var ansat i Pepsi-Cola.
Efter at have beværtet ham begyndte han at få fornemmelsen af, at Scully alligevel ville afslå hans tilbud. Så han tog ham med op i en skyskraber i New York med udsigt til Central Park og gjorde et sidste forsøg på at få ham til at gå over til Apple. Men det så stadigvæk ikke for godt ud. I sin desperation så Steve Jobs Sculley ind i øjnene og sagde: ”Ønsker du at bruge resten af dit liv på at sælge sukkervand, eller ønsker du en mulighed for at ændre verden?”
I sin bog skriver Sculley, at dette slog luften ud af ham og til sidst fik ham til at forlade Pepsi-Cola og gå ind i Apple Computers. Ligesom John Sculley har vi alle en gudgiven længsel efter at ændre verden. Men pc’ere vil aldrig påvirke verden så meget, som det at lede et menneske til et personligt forhold til Kristus.
Når et kærlighedshungrende menneske møder Guds nåde første gang, når en ensom person endelig erfarer rigdommen ved fællesskab med Jesus Kristus, når et skyldbetynget menneske finder tilgivelse og en ren samvittighed, når et hvileløst menneske pludselig finder et formål med livet – det er påvirkning. Og en mægtig kædereaktion sættes i gang.

Fra Bill Hybels bog ”Smittende tro”