Tæt løb om formandspost i KD

Formandsopgøret ved Kristendemokraternes landsmøde i weekenden bliver en gyser.Lørdag afgøres det, om Kristendemokraternes formand skal hedde Bodil eller Bjarne.

Forud for weekendens formadsopgør tegner Bjarne Hartung Kirkegaard til at få de afgørende stemmer.

Opløbet er tæt og tegner ikke til den siddende formand, Bodil Kornbeks, fordel.
En rundspørge blandt partiets 10 storkredsformænd peger ifølge Ritzau på, at Bornholmeren Bjarne Hartung Kirkegaard vælges som ny partiformand.
Forudsigelsen hviler på kredsformændenes vurdering af, hvor de delegerede vil sætte deres kryds.
Opgørelsen viser, at omtrent 140 delegerede angiveligt vil pege på Bjarne Hartung Kirkegaard, mens 120 vil stemme på Bodil Kornbek.

En valggyser

Ritzaus rundringning til partiets storkredsformænd tegner et billede af en presset KD-formand, der ser ud til at være bagud på point.
Halvdelen af partiets storkredsformænd siger åbent til Ritzau, at de støtter udfordreren Bjarne Hartung Kirkegaard. Fire storkredsformænd vil stemme på Bodil Kornbek, mens storkredsformanden i København vil stemme blankt.
Dermed tegner Kristendemokraternes landsmøde i Middelfart til at blive en gyser for medlemmerne af partiet.
I sidste ende er det op til partiets cirka 260 delegerede at afgøre, hvem der skal stå i spidsen for Kristendemokraterne.

Tager det roligt

I en kommentar til Kristeligt Dagblad erklærer Bodil Kornbek, at hun tager forudsigelser ne roligt, ligesom hun ikke anser det for umuligt at flytte på de 20 stemmer, der adskiller hende fra sin udfordrer.

Læs mere her