Principprogram uden bibelcitater
Partiformand afviser, at KD er blevet religiøst.- Kristendemokraterne har valgt religiøsiteten, og det passer ikke til mig. Jeg ville aldrig melde mig ind i et religiøst parti.
– Med de ændringer, der blev foretaget i principprogrammet på landsmødet, er det KD, jeg kæmpede for, væk.
Ordene tilhører Kristendemokraternes tidligere formand, Bodil Kornbek, og blev, sammen med daværende politiske næstformand Mogens Nørgårds erklæring om, at partiet er bombet tilbage, gentaget i flere medier i ugerne efter landsmødet.
I sidste uge blev Kristendemokraterne færdige med at renskrive det nye principprogram.
I den forbindelse tager Kristendemokraternes nye partileder, Bjarne Hartung Kirkegaard og andre i partiet til genmæle over for det tidligere lederskabs påstande.
– Det er ren fantasi og pure opspind, fastslår Bjarne Hartung Kirkegaard, der afviser, at Kristendemokraterne skulle være et religiøst parti.
– Det er faktuelt forkert. De, der arbejder med teksterne, kan ikke et eneste sted få øje på ordene Bibelen og Gud. Jorden, livet og mennesket er heller ikke omtalt som skabt i programteksten.
– Programmet beskriver derimod på en meget præcis måde forskellen mellem religion og politik, forklarer partiformanden.
Påstanden om, at partiet med en indremissionsk formand skulle være blevet mere religiøst, afvises også af Kåre Skarsholm, der under stor mediebevågenhed meldte sig ind hos Kristendemokraterne i september.
– Det er nærmest blevet mindre religiøst, påpeger han. Samtidig undrer han sig over argumentationen.
– Partiet bliver vel ikke mere religiøst af, at det har fået en formand, der er medlem af Indre Mission, end med en formand, der var medlem af Pinsekirken.
Kåre Skarsholm mener ligefrem, at det nye principprogram i højere grad end tidligere forstår at lægge et rent snit mellem religion og politik. En opfattelse, som også partiformanden deler.
– Man har sagt, at det nye principprogram blander religion og politik, at det er fuldt af bibelhenvisninger, at man tager Gud til indtægt for politikken, og at det nye program indeholder religiøs argumentation.
– Det er snarere tværtimod, påpeger Bjarne Hartung Kirkegaard, der i stedet taler om et inspirationsforhold fra kristendom til politik.
– Og det er jeg særdeles godt tilfreds med, udtaler han.
levi