Dåbsforældre er mere bevidste

Færre børn bliver døbt, men forældre ved mere om, hvad dåben drejer sig om.Andelen af børn, der bliver døbt, er lavere end tidligere.Især i København, hvor under halvdelen af alle børn nu bliver døbt i en københavnsk kirke. Til gengæld tyder det på, at de forældre, der vælger dåb, er blevet mere bevidste om dåbens indhold.
Dåben er blevet et alvorligt spørgsmål, som mange forældre overvejer nøje.

Fine dåbssamtaler

Og langt færre end tidligere bliver i dag døbt, blot fordi det er en tradition i forbindelse med navngivning af barnet.
– De forældre, der vælger at få deres børn døbt, har truffet et meget bevidst valg. Det giver anledning til nogle meget fine dåbssamtaler, hvor der i stigende grad åbnes op for, at vi i fællesskab kan overveje, hvad vi tror på, siger sognepræst Pia Nordin Christensen til Københavns Stiftstidende.

Værdier tæller

– Forældre i dag tænker alvorligt på, hvilke værdier de ønsker at give videre til deres børn, og er bevidste om netop de helt centrale kristne værdier, såsom næstekærlighed. Det taler vi meget om.
Også kollegaen Julie Ragn fra Allehelgens og Sundkirkens sogne i København oplever, at dåbsforældrene er blevet mere bevidste.
– Jeg oplever, at flere og flere forældre tager dåbssamtalen stadig mere alvorligt. De forventer, at vi dér virkelig tager de store ord frem.
Ifølge Julie Ragn er det typisk de meget bevidste forældre, der også tager imod kirkens tilbud om babysalmesang og spaghettigudstjenester.