Selv dæmonuddrivelser kan foregå ordentligt

Edith og N.P. Johannesen er aktuelle med ny
bog, som bl.a. handler om deres erfaringer
med at befri mennesker for dæmoner.Edith og Niels Peder Johannesen er godt trætte af den måde, som dæmon-uddrivelser gang på gang fremstilles i medierne. Sidst i forbindelse med Faderhuset. For sådan genkender de slet ikke fænomenet.– Når dæmonuddrivelser bliver fremstillet for ekstremt, så ødelægger det mulighederne for at hjælpe mennesker i nød. Så lukker kirkerne sig for det, siger Niels Peder Johannesen, som ikke lægger skjul på, at det ”irriterer ham grænseløst”.
For der er brug for udfrielse i dag. Mange mennesker har rodet med det okkulte eller på anden måde åbnet sig for det dæmoniske, forklarer de i deres nye bog: Fri af fortiden – Håb for fremtiden.
Her nævner de mange eksempler på mennesker, som de har hjulpet fri af dæmoniske bindinger.
Det foregår som regel meget stilfærdigt, og de bruger aldrig selv at råbe og skrige.
– Gud er jo ikke døv, og det er dæmonerne heller ikke, bemærker Niels Peder tørt.
– Dæmonuddrivelser både kan og skal foregå på en ordentlig måde.

Sjælesorg og terapi

Ægteparret kom helt naturligt i gang med også at praktisere ”udfrielse”, som de foretrækker at kalde det, da de i forbindelse med sjælesorg oplevede dæmoniske manifestationer.
Så var der ikke andet at gøre end at beordre den onde og hans dæmoner at forsvinde fra de plagede personer, som derefter oplevede stor lettelse.
Edith og Niels Peder tager imod folk, der søger sjælesorg i deres eget hjem i Kolding. De tager også ud og underviser.
Som regel er denne sjælesorg at sammenligne med et besøg hos en psykolog eller terapeut, hvor det handler om at få løst op for fortidens traumer. Men ind i mellem er der brug for at befri mennesker for dæmonisk indflydelse.

Åndelig autoritet

– Det er vigtigt, at det er kristne med åndelig autoriet, der tager sig af den side, pointerer Niels Peder, som mener, at der er nogle, som ”har læst en manual”, der hellere burde lade være.
– Der kan godt opstå manifestationer, uden at der sker en befrielse. Jeg tror, at ånderne griner af dem, der er optaget af at se manifestationer.
– Hvordan får man den åndelige autoriet, du taler om?
– Ved at underordne sig Jesus Kristus og få styr på sit liv og sin familie. For hvis man begiver sig ud på dette område, bliver man angrebet på de svageste steder.
Man skal være sikker på, at det er noget, som Gud har kaldet en til, fastslår han.
– En anden vigtig egenskab er, at man skal have åndelig bedømmelsesevne. Og det er en nådegave fra Gud.
Man skal kunne se, hvornår der er tale om noget rent psykisk, og hvornår der er tale om noget åndeligt.

Edith og Niels Peder Johannesen har i mange år hjulpet mennesker med sjælesorg – dels som samtalerterapi med bøn, dels i form af udfrielse, hvor det viste sig nødvendigt. Og altid kun efter ønske fra den lidende selv.

Det er også vigtigt at forstå, for menesker, som er udsat for dæmoniske besættelser, er dybt sårede. Hvis man ikke har kærlighed til dem, man hjælper, så kan man slet ikke hjælpe dem, mener han.
Niels Peder Johannesen henviser til, at Katolsk Kirke har en eksorcist tilknyttet hvert bispedømme netop til at tage sig af den slags problemer.
Selv kommer parret mest i Apostolsk Kirke.
Bogen er beregnet for mennesker, der gerne vil forstå mere om, hvordan den kristne tro kan sætte os fri fra fortidens bindinger og traumer, så vi kan leve et liv i håb.
Bogen er netop udkommet på Udfordringens forlag og kan bestilles over hjemmesiden Hosianna.dk. Se også www.kraftvaerket.dk