EU-VALG
Bøn for EU-valget får blandet modtagelse i Folkekirken

Kirkeligt fællesskab har formuleret en forbøn for den europæiske union og demokratiet.I begyndelsen af maj udsendte det såkaldte Leuenberg Kirkefællesskab, hvori Folkekirken er medlem, en erklæring om EU sammen med en forbøn for den europæiske union og demokratiet.

Formand for det mellemkirkelige råd, Paul Verner Skærved, er ikke begejstret for EU-bønnen.

Begge med en opfordring til at blive benyttet ved EU-parlamentsvalget den 7. juni.
Initiativet har dog fået en forbeholden modtagelse i Folkekirken.
Det kirkelige fællesskab, der har medlemmer i 105 lande, heraf 29 europæiske, håber angiveligt, at initiativet kan øge interessen og deltagelsen ved valget, der finder sted hvert femte år.
De to tekster er sendt til alle kirker i det internationale fællesskab i håb om, at de kan indgå i gudstjenester ved pinse eller trinitatistidens begyndelse, der i Danmark falder sammen med valgdagen.

Ønsker ikke valgkamp i kirken

Overfor Kristeligt Dagblad vedgår Paul Verner Skærved, der er formand for det mellemkirkelige råd, at han godt kan se det meningsfulde i, at protestantiske mindretalskirker rundt om i Europa ønsker at bede for demokrati og lige vilkår. I en dansk sammenhæng er han knap så begejstret for oplægget.
– Jeg kan godt gå med til at bede en bøn for demokratiet, men jeg synes ikke, man skal blande en valgkamp ind i kirken, siger formanden.
Netop det meget positive syn på EU præger da også oplægget, der sekunderes af følgende pressemeddelelse:
– Leuenberg-fællesskabet har den opfattelse, at Europa-Parlamentet er meget vigtigt for Europas politik. I kirkernes øjne har parlamentet i mange år udført et ansvarligt arbejde til gavn for Europas folk.

Må selv oversætte

Både den rundsendte erklæring og tilhørende bøn er kun tilgængelig på engelsk og tysk. Kirker der ønsker at bruge materialet må selv oversætte teksterne til dansk.

Bønnen som de europæiske kirker opfordres til at bede.

Læs også her