Politiet vred armen om på Exercitus F.C.

Under grå regnskyer spillede Exercitus F.C. torsdag aften for overlevelse i serie 3 mod Politiets Idrætsforening. Selv om Politiet lagde ud som lyn og torden og hurtigt kom foran 2-0, kom Exercitus F.C. godt igen og fik med slutresultatet 2-2 et point mere på kontoen.På grund af den megen regn torsdag aften var Idrætsanlægget i Valby lukket for alt andet end 11-mands kampe.

Billedet er fra en anden kamp:
Mens serie 3 kæmper om at undgå nedrykning er Exercitus-klubbens serie 5-hold på vej mod oprykning. Her er det klubbens mest scorende igennem tiderne, Jens Jørgensen, der header på mål.

Derfor kunne alle de spillere, der ellers skulle have trænet, komme ud og støtte 1. holdet i kampen mod Politiet.
Der skulle dog ikke gå mere end fire minutter, før de overvejede, om det ikke havde været en bedre ide at sidde hjemme i stuen med en god bog. I et af deres første angreb udnyttede Politiet en fejl i Exercitus F.C.’s bagerste kæder. Politiet snuppede bolden tæt ved sidelinien, deres angriber tog et træk ind i banen og sparkede hårdt og fladt bolden ind bag den chanceløse målmand Frederik Mortensen. En kold dukkert på en kold aften.
Endnu være gik det fem minutter senere. Et boldtab midt på banen blev pludseligt farligt, da Politiets angriber rundede to mand og sikkert satte bolden i mål. 2-0, og kampen var kun 12 minutter gammel. Havde Exercitus F.C.’s fans ikke været så trofaste, var de sikkert begyndt en større udvandring.
Heldigvis for dem blev de på lægterne, for lidt efter lidt fik Exercitus F.C. kæmpet sig tilbage i kampen. Anført af dagens spiller Simon Grud, der piskede rundt på midtbanen sammen med en velspillende Andreas Krog, kom Exercitus F.C. længere frem på banen og producerede den ene chance efter den anden. Først kom Rene Hansen fri i højre side, efter et af sine karakteristiske rush forbi en modspiller, men desværre for ham levede afslutningen fra Tobias Ambs-Thomsen ikke helt op til det fornemme forarbejde.
Lidt senere var heldet igen ikke med Exercitus. Tobias Ambs-Thomsen snød elegant to mand og spillede Simon Grud helt fri foran mål. Igen stod målmanden godt placeret og forhindrede reduceringen.
Men hvad de andre angribere ikke kunne – det kunne Kaleb Knutzen den aften. Ude på venstrekanten lavede Thomas Rosenberg en fantastisk finte og smed et flot lavt indlæg ind foran mål. Her kom Kaleb flot foran sin modstander og prikkede bolden ind i netmaskerne. 2-1, og pludselig levede kampen igen.

Medvind

Efter pausefløjtet fik Exercitus medvinden, og bortset fra to halve chancer lavede Politiet ikke meget mere i den kamp end at forsvare deres føring. Exercitus F.C. sad på alt spillet og havde heldigvis folk på bænken, der kunne gøre en forskel.
Efter to-tre halve chancer til Exercitus F.C. kom udligningen efter et flot gennemspillet angreb. Rene Hansen skabte igen ravage på højrekanten og smækkede bolden ind foran mål. Her viste Martin Kramer, hvorfor han tidligere har været U-18 landsholdsspiller. Han løb mod bolden, trak to forsvarsspillere med sig, men lod smart bolden løbe igennem siden ben ind til en helt fri Kaleb Knutzen. Han tog et iskoldt træk og placerede nemt bolden i målet med en flad inderside. 2-2, og Exercitus F.C. havde alt momentum.
De sidste 20 minutter var det spil mod et mål, og både Andreas Krogh og Thomas Rodenberg havde afslutninger med hovedet, der på en normal dag var gået ind, men ikke denne aften.
Med slutresultatet 2-2 fik Exercitus F.C. tiltrængte point, men om det er nok til at overleve i serie 3, kommer helt an på de sidste to runder, hvor Exercitus F.C. skal op mod to tophold, der kæmper for overlevelse. Det bliver en spændende afslutning.