Bedsteforældre tager på ungdomslejr i Skanderborg

Når over 400 gymnasieelever indtager Skanderborg gymnasium i efterårsferien, får de følgeskab af en håndfuld ældre mænd og damer. Lejren byder nemlig på en ”bedste-café”.Er du ung og forvirret? Flagrer hormoner, tanker og fremtidsplaner hvileløst rundt i hoved og krop?Fortvivl ikke! På Kristeligt Forbund for Studerendes lejr i Skanderborg i efterårsferien får de unge mulighed for at få både kaffe, kage og livsvisdom med på vejen. De godt 400 deltagere kan nemlig mandag eftermiddag tage på ”Bedste-café” og få ”det bedste fra bedste”, fortæller lejrchef Øjvind Hansen.

Gode at snakke med

– Bedste-caféen er et nyt tiltag, vi har med, fordi vi har erfaring for at rigtig mange unge synes, det er udbytterigt at få en samtale med en ældre person. Når vi for eksempel har haft en person i bedsteforældrealderen til at tale på vores lejre, er der tit trængsel om vedkommende bagefter. Med en egentlig bedste-café er der mulighed for at mødes og snakke med personer, der har mange års livserfaring og gerne vil dele ud af den, fortæller Øjvind.

Fokus på Guds håb

Caféen holder åbent mandag eftermiddag kl. 15.30, hvor en håndfuld ”gråt guld” er inviteret og vil være klar til en snak om stort og småt. Og de ældre mænd og damer skal nok få travlt, vurderer Øjvind, for en lejr i KFS-regi plejer at sætte tanker i gang hos deltagerne.
– Temaet for årets efterårslejr er ”håb”, og det vil fokusere på det håb, Gud giver os, men også på de håb, vi kan have til os selv og til andre, fortæller lejrchefen.

”Babe, bitch eller midt i mellem”

Udover bedstecaféen byder de fem dage i Skanderborg på en række forskellige aktiviteter. Hver dag er der foredrag om emner, der relaterer sig til håb, og derudover er der mandag og tirsdag mulighed for at deltage på en lang række forskellige seminarer.
Tag for eksempel på ”Herreværelset”, der er et seminar kun for drenge, hvor alt, lige fra piger, seksualitet og det at være mand, vil blive drøftet.
Eller tag på det lignende seminar for piger ”Babe, bitch eller midt i mellem”.
Der er også mulighed for at blive klogere på det med bøn – eller vælg seminaret ”Håb for enheden”, der går tæt på det faktum, at verdens kirker i dag må siges at være meget forskellige og ofte uenige om udlægningen af Bibelen.
Udover de mange forskellige seminarer er der selvfølgelig også masser af tid til sport, banko, lejrbål og hygge.
Lejren i Skanderborg løber af stablen lørdag d. 10. oktober til onsdag d. 14. oktober og kaldes for ”Discipeltræf”.
Arrangementet er for elever i hele landet på ungdomsuddannelser.
Man kan læse mere på www.discipeltraef.dk.
Helle/Henri