Kristent parti på banen igen

Kristendemokraterne afleverede fredag godt 20.000 underskrifter. Det betyder, at partiet nu igen må opstille til næste folketingsvalg.

Kristendemokraternes formand Bjarne Kirkegaard og Carlo Brondbjerg fra KD afleverede fredag de godt 20.000 underskrifter til Nicoline Nyholm Møller i Indenrigsministeriet. (Foto: Alex Wallin).

– Det er med både glæde og lettelse, at vi nu afleverer vælgererklæringerne, sagde formanden Bjarne Hartung Kirkegaard. Han takkede de mange tillidsfolk, som siden sidste valg utrætteligt har indsamlet underskrifter.
– Det er med stolthed, jeg nu siger tak til alle de mennesker rundt om i Danmark, som har skrevet under på en vælgererklæring. Nu er vi for alvor på banen igen! sagde han.
Kristendemokraterne har vedtaget et nyt principprogram, der skærper partiets profil omkring de etiske værdier. Da partiets tidligere formand nedtonede dem, førte det til et katastrofevalg, hvor partiets tilslutning blev halveret.
På KDs landsmøde i oktober viste partiet sig mere samlet end nogensinde om den ny ledelse. Til trods for svag vælgertilslutning blev der konstateret en stor optimisme og entusiasme, fordi man nu var enige om partiets linje.
Partiet holdt hovedbestyrelsesmøde i lørdags, hvor strategien frem mod et kommende folketingsvalg blev fastlagt.
Kristendemokraterne vil bevidst arbejde for, at de kristne værdier og normer igen bliver bærende for samfundet.
For tiden er man i gang med at opstille nye folketingskandidater overalt i landet.
Henri.