Præst i 40 år

– Egentlig ville jeg slet ikke have været præst. Jeg ville gerne ud i verden og skabe mig et godt levebrød, fortæller Keld Pedersen.

Keld Pedersen har 40 års jubilæum som præst.

Nu har han 40 års jubilæum som præst, og til januar 2010 træder han tilbage som seniorpastor i Frikirken En Åben Dør i Vejle, som han var med til at stifte for 20 år siden.
Gud kaldte
Keld Pedersen oplevede allerede som 20-årig et kald fra Gud til at bruge hele sin tid til at prædike det kristne budskab.
– Jeg tjente på landet i Brovst. Det var ligesom om en stemme sagde til mig: Du er ikke længere din egen, erindrer Keld Pedersen.
Derefter tog han et studenterkursus i Ålborg og arbejdede et år i Bruxelles for at tjene penge. Og så var det tid til ‘Prædikantskolen’ på Baptisternes præsteseminarium i Tølløse. Og derefter startede han en såkaldt ”korttidstjeneste” i Sønderjyllands Baptistmenighed, med kirker i Rødekro og Egernsund.
Det var i sommeren 1969.
– Da man havde set giraffen an, blev jeg kaldt til en fuldtidstjeneste, som jeg sagde ja til, og blev så efterfølgende ordineret 30. november 1969, fortæller Keld Pedersen.
Året efter blev han gift med Mette Pedersen, og sammen tog de 7 år senere på baptisternes bibelskole i Schweiz.
– I sommeren 1978 var vi hjemme i Danmark for at tjene penge til det andet år i Schweiz, fortæller Keld Pedersen. I den forbindelse fik vi kontakt til baptistkirken i Vejle og fik et konkret kald derfra. Så vi tog det sidste år i Schweiz og flyttede derefter til Vejle. Det var en god menighed med en 100-130 medlemmer.
Længsel efter mere
Mette og Keld Pedersen havde fra begyndelsen en længsel efter at opleve mere med Gud. De deltog flittigt i den fornyelsesbevægelse, der gik gennem stort set alle kirkesamfund i begyndelsen af 1970’erne. Med inspiration fra folkekirkepræst Svend Boysens pinsestævner og den norske evangelist Aril Edvardsens sommerstævner spirede planerne om et eget sommerstævne på Vejleegnen.
– Da vi kom til kirken i Vejle, begyndte vi at holde missionsuger to gange om året, forår og efterår, fortæller Keld. Det med ”Helligåndens dåb” var noget nyt og blev af mange betragtet som farligt. Men vi gik direkte efter talere, som havde noget at bidrage med på det karismatiske felt.
– Vi ønskede ikke at kaste vores baptistiske arv over bord – men derimod at berige den med det nye, vi oplevede.
Købte telt
Kirken købte et telt med plads til 400-500 mennesker, som blev stillet op på Trelde Næs ved Fredericia mange somre i træk.
– Efterhånden oplevede vi, at skellet mellem vore ønsker og baptistkirkens struktur voksede, og i 1989 sagde jeg op, erindrer Keld. Jeg tænkte, at 6 – 8 stykker måske ville følge med os – men der var ca. 30, der gik med ud. Det var faktisk ikke os, der tog initiativ til at starte menigheden, men gruppen, der forlod kirken, organiserede det og spurgte, om vi ville være præstepar for dem.
Og dermed var Frikirken En Åben Dør en realitet. Et af kirkens kendetegn er, at man kan blive medlem uden at blive døbt.
– Kendetegnet for Frikirken En Åben Dør er, at mange mennesker har bidraget til dens vækst og eksistens. Der er ikke nogen, der kan sige: Det er mit værk! konstaterer Keld.
I dag glæder Keld Pedersen sig over netværk med andre præster og kirker i byen bl.a. gennem Evangelisk Alliance.