Beskyt dit ægteskab

Ægtefolk er ikke forsikret mod fristelser. Præsten og forfatteren Rick Warren giver syv gode råd til beskyttelse af ægteskabet.Man siger, at græsset er grønnere på den anden side af åen. Sandheden er, at græsset er grønnere, hvor du vander det. Hvis du ønsker et lykkeligt ægteskab, er du nødt til at arbejde på det.

Rick Warren giver ofte udtryk for sin kælighed til sin kone, Key.

Når vi skal sikre, at vores ægteskab vokser og udvikler sig, må vi også sikre det mod modtagelighed for moralsk svigt.
I Højsangen kap. 1,6 står der: ”De satte mig til at vogte vingårdene; min egen vingård vogtede jeg ikke.”
Hvis du er optaget af en kristen tjeneste, er der en risiko for, at du bruger tid på at redde og reparere andres ægteskaber, mens du negligerer dit eget.
Selv har jeg arbejdet hårdt på mit eget ægteskab, og min kone, Kay, og jeg har lært, at man ikke bør udvikle separate liv, hvis man står i en tjeneste.
Separate liv kan føre til moralske svigt, hvis man ikke er opmærksom på faren.
Herunder kommer syv tips til at undgå at udvikle separate liv.

1. Inddrag din ægtefælle i din tjeneste
Du bliver nødt til at holde din ægtefælle informeret om, hvad der foregår i dit kirkelige arbejde.
På et tidspunkt tog jeg alle de personlige mails, jeg fik i min kirke, Saddleback Church, med hjem og delte dem med Kay. Jeg ønskede, at hun skulle have kendskab til, hvad der foregik i kirken. Hemmeligheder fører til separate liv.
Du bliver nødt til betingelsesløst at eliminere hemmeligheder i dit ægteskab. Gør din ægtefælle til en del af, hvad dit virke og din tjeneste handler om.

2. Omgiv dig med minder om din familie

– Hvis du omgiver dig med billeder af din familie, vil du altid huske, hvad du har at tabe med et moralsk svigt, opfordrer Rick Warren.

Selv har jeg en skuffe fyldt med påmindelser om min familie.
Uanset hvad der minder dig om din familie, som for eksempel et eller flere billeder, vil det være til stor gavn. Hvis du omgiver dig med det, vil du altid huske, hvad du har at tabe med et moralsk svigt.

3. Hav en åben kommunikation
Jeg læste en dag en undersøgelse, der viste, at 49 pct. af kristne ledere sjældent eller aldrig taler med deres ægtefælle om seksuelle fristelser. Det svarer til at bede om problemer. Hold altid de ægteskabelige kommunikationslinjer åbne.
De fleste affærer begynder med, at man deler følelser og frustrationer med en anden. De skulle i stedet være delt med ens ægtefælle.
Bortforklaringen lyder typisk: ”Jeg kan ikke tale med min mand eller kone om dette. Men denne person forstår mig.” Sludder!
Affærer begynder med en følelsesmæssige binding, og de fortsætter gennem hemmeligholdelser og uærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:4. Omdiriger tiltrækning til din ægtefælle
Du undgår ikke at blive tiltrukket af andre mennesker – selv om det er flygtigt. Men du bliver nødt til at omdirigere tiltrækningen til din ægtefælle.

5. Gå på ”date” med din ægtefælle
Du og din ægtefælle har brug for at ”date” regelmæssigt. Sæt det ind i kalenderen. Lad ikke noget komme i vejen for det.
Det behøver ikke at være dyrt. Hvis vejret er godt, hvor du bor, kunne I arrangere en picnic. Måske vil nogen i din kirke påtage sig at være babysitter for dine børn. Måske som en del af deres tjeneste i kirken.
Uanset hvordan det kan tilrettelægges, bør du gøre det.

6. Fremhæv dit ægteskab i offentligheden
Der bør ikke herske nogen tvivl hos andre om, at du er lykkeligt gift.
Jeg har mange gange sagt i vores menighed, at jeg er håbløst forelsket i Kay. Jeg vil have, at folk skal vide det.
Jeg prøver også altid at tale positivt om hende, ligesom jeg har foræret hende blomster foran folk i kirken. Offentlige udtryk for kærligheden er vigtige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:7. Få ikke råd af en fra det modsatte køn
Diskuter aldrig dine ægteskabelige problemer med nogen af det modsatte køn. Hvis du gør det, beder du om flere problemer. Drøft kun den slags spørgsmål med en fra dit eget køn.
I Saddleback kirken lader vi kun vore rådgivere vejlede nogen fra det modsatte køn én gang. Efter det skal de henvise de pågældende til en anden af deres eget køn.
Jeg tror, det er en klog indstilling. Hvis dit ægteskab gør ondt, er det nemlig nemt for dig at se den person, der lytter til dig, som svaret.

Prioriter din ægtefælle og Gud

Dit ægteskab er uhyre betydningsfuldt. Det alene er tilstrækkelig grund til, at du bør beskytte det.
Den bedste måde at gøre det på, er at du er bevidst om dets betydning og målrettet arbejder på det.
Hold aldrig op med at vokse tættere på Gud og din ægtefælle. I det omfang I ophører med det, vil I vokse stadigt længere fra hinanden.
Lad aldrig jeres ægteskab indtage en lavere plads på prioriteringslisten end det kirkelige arbejde.