Hjælper piger på syskole

Gennem bl.a. genbrugsbutikker og loppemarkeder vil Y’s Men-klubberne i Danmark samle ind til syskoleprojekt i Pakistan.Der er i øjeblikket 152 Y’s Men-klubber i Danmark, der støtter sociale og humanitære projekter. I 2010 samler klubberne blandt andet ind til Dansk Europamissions syskoleprojekt i Pakistan.

Syskolerne giver de unge piger mulighed for at få en uddannelse, så de kan forsørge sig selv og deres familier.

Regionsleder for Y’s-Men Region Danmark, Knud Erik Lykke, fortæller her, hvorfor og hvordan Y’s Men Region Danmark i 2010 vil samle ind til syskoleprojektet i Pakistan:

Hvorfor har Y’s Men valgt at støtte syskolerne i 2010?
– Vi har stor lyst til at støtte projekter i tredjeverdenslande, og det er her, vi skal vise, vi gør noget i Y’s Men. Behovene i verden er utrolig store, og selvom vores penge kan opleves som en lille bæk, kan denne lille bæk dog blive til en stor å. Selvom hjælpen kan synes som en dråbe i havet, ville der dog ingenting ske, hvis det ikke begyndte med en dråbe.

Vi vil gøre en forskel

– Når vi har valgt at samle ind til syskoleprojektet, er det, fordi pakistanske piger derigennem kan få en uddannelse og sættes i stand til at forsørge sig selv og deres familier. På den måde kan de få et godt liv. Kan vi hjælpe blot én person, er det en god gerning. Men når der er mange andre ud over os, der sender penge ind til dette projekt, kan mange piger få hjælp på årsbasis.

Hvordan samler Y’s Men penge ind til at kunne oprette syskoler?
– Mange klubber driver genbrugsbutikker og arrangerer loppemarkeder og cykelsponsorløb. Nogle sælger lodsedler, telegrammer og endda slips med vores logo. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men hovedsagelig indsamles midlerne gennem loppemarkeder og genbrugsbutikker.
– Det er vigtigt for os at fortælle, at det ikke er penge, vi tager op af egen lomme, men det er penge, medlemmerne gør en stor indsats for at samle ind, slutter Knud Erik Lykke.
Af Samuel Nymann Eriksen