Nu er det tid til Alphakurser

Rundt i landet er der startet mange Alpha-kurser op i efteråret, og allerede nu lægges der op til Alphakurser i foråret. I Gammel Haderslev Kirke holder man fx et Alpha- Party den 8. november.

Nogle af sidste års kursister er med til at forberede Alpha-party og glæder sig meget til festen.

Festen holdes, fordi der til januar starter et nyt Alphakursus op. De inviterede er folk fra det første Alphakursus og nye interesserede. Alpha-party’et vil begynde med en god middag og byde på et hyggeligt og afslappet samvær. Der vil være lidt underholdning og præsten Dennis Voss Stensgaard vil holde en tale med spørgsmålet: ”Er kristendommen kedelig, usand, irrelevant?”
– Vi holder festen af to grunde. Vi vil gerne have en festlig aften sammen med dem, vi lærte at kende på Alphakurset i starten af 2010 samt invitere og gøre reklame for det næste kursus, der begynder i januar 2011, fortæller Dennis Voss Stensgaard, der er præst i Gl. Haderslev Kirke.
Festen arrangeres både af Dennis og af nogle af sidste års deltagere.
Dennis glæder sig til både Alpha party og det nye Alphakursus. Det, han glæder sig mest til, er det hyggelige og betydningsfulde fællesskab, han følte, der var på det første Alphakursus i januar 2010.
Kurset stammer fra England og er udviklet af præsten Nicky Gumbel. Det er siden gået jorden rundt og er blevet meget populært. Kurset strækker sig over ca. ti uger med møde en gang om ugen – samt en weekend.
Alpha indeholder grundelementerne i den kristne tro. Man kan sige, det er en slags konfirmandundervisning for voksne.
Festen og kurset er uhøjtideligt og er for alle, der har lyst til at undersøge, hvad den kristne tro går ud på. Uanset om de er troende eller tvivlende.
Man kan se nærmere om, hvor der holdes Alphakurser på hjemmesiden alphadanmark.dk
Der findes også ægteskabs-alpha og ungdoms-alpha.
Susan Gram